Méltó ünneplés

Tegnap, 22:47

Minden eddiginél látványosabb tűzijátékot láthattak idén a Budapestre látogatók (galéria)

A Szent István-napi ünnepi rendezvénysorozat zárásaként elképesztően látványos tűzijáték és fényshow kápráztatta el az érdeklődőket, a műsort egyebek mellett drónshow, görögtűz, szikraszökőkút és lángeffektek tették igazán varázslatossá.

MW

Budapest, 2024. augusztus 20. A drónnal készült felvételen tűzijáték Budapesten az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepén 2024. augusztus 20-án. Az előtérben a Szent István-bazilika látható

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Habár az időjárási körülmények nehezítették és bizonytalanná tették az augusztus 20-i tűzijáték kivitelezését, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs végül a program megtartása mellett döntött, így este 10 órakor megkezdődött a Szent István-napi ünnepi tűzijáték a fővárosban.

A több mint huszonkilencezer pirotechnikai terméket mintegy ötszáz indítási pontról – köztük 9 folyami uszályról, 65 pontonról, a Szabadság, az Erzsébet és a Margit hídról – lőtték a magasba a szakemberek, akik hat hónapja készültek erre a jelentőségteljes eseményre.

Orbán Viktor közösségi oldalán posztolt a tűzijáték után:

Óriási tömeg csodálta a Duna felett játszódó történetet elképesztően modern fénytechnikai elemek, vetítések, és kiváló hangzásvilág kíséretében. Az összművészeti produkció végén a Himnuszt együtt énekelték az emberek, sokan egymás kezét fogva, rengetegen videózva, fotózva álltak az esemény előtt – tudósít a Magyar Nemzet.

Nézze meg a tűzijátékról készült fotókat, kattintson a galériára:

Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán köszönte meg az eseményen résztvevők türelmét.

A helyszínen az Európa legnagyobb tűzijátékát megtekintő több százezer ember tetszésnyilvánítása a bizonyíték arra, hogy érdemes volt felelősségteljes döntést hozva a tervezettnél egy órával később megtartani az ünnepi tűzijátékot - fogalmazott a politikus.

Mint írta, az operatív törzs a biztonsági szempontokat figyelembe véve döntött úgy, hogy a tervezettnél egy órával később kezdődött el az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték. Erre az időjárási körülmények és a technikai előkészületek miatt volt szükség.

A helyszínen az Európa legnagyobb tűzijátékát megtekintő több százezer ember tetszésnyilvánítása a bizonyíték arra, hogy érdemes volt ezt a felelősségteljes döntést meghozni. Köszönjük a türelmet mindenkinek!

- közölte Kovács Zoltán.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában