Zavaró viselkedés

2 órája

Feljelentették Magyar Pétert a kórházi ténykedései miatt

Jogi következményei vannak a politikus hecckampányának.

MW

Magyar Péter

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elé került (NAIH) Magyar Péter kórházi hecckampánya – értesült a Magyar Nemzet. A lap ismerteti: 

a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a NAIH-hoz, miután a Tisza Párt elnöke jogi lehetőségeivel visszaélve bevonult több kórházba is, majd politikai haszonszerzés céljából ócsárolva a hazai egészségügyet zavarta ezen intézmények működését.

A politikus tettével átlépett egy határt, ezt pedig már az egészségügyi államtitkár sem hagyta szó nélkül. Takács Péter a Magyar Nemzetnek adott interjújában rámutatott: a Tisza Párt elnökének európai parlamenti képviselőként ahhoz van joga, hogy tájékoztatást kapjon a közintézmények működéséről. Szerinte azonban Magyar Péter visszaélt a jogszabályok adta lehetőségeivel, mivel amit a kórházakban művel, „az minden, csak nem tájékozódás”.

Zavarja az orvosokat és a gyógyítás rendjét, órákon át grasszál fel-alá a kórházakban, miközben Jakab Péter stílusában személyeskedő és dehonesztáló megjegyzésekkel alázza meg a gyógyító munkájukat odaadással végző kollégákat. Ebből elég volt!

– mutatott rá Takács Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában