Iskolakezdés együtt

2 órája

Családi forgataggal hívta fel a figyelmet jótékonysági programjára az Ökumenikus Segélyszervezet

A 1353-as adományvonal hívásával bárki csatlakozhat a tizenharmadik Iskolakezdés együtt! országos segélyakcióhoz.

MW

A Shrek című film egy-egy karakterének jelmezébe öltözőket, illetve a segélyszervezet rajzpályázatán indulókat ajándékkal köszöntötték a szervezők

Forrás: Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Szabadtéri mozival egybekötött jótékonysági családi pikniket szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet a kaposvári Városligetben pénteken, amellyel az Iskolakezdés együtt! országos segélyakciójukra kívánták fölhívni a figyelmet. A kezdeményezés célja, hogy kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját töltsék meg a tanévkezdésig.

Az immár ötödik alkalommal megrendezett Piknik + Mozi elnevezésű eseményen sokszínű programokkal várták a kicsiket és nagyokat. A látogatók kipróbálhatták, milyen lehet nehezített pályán kapura rúgni, valamint olyan szórakoztató játékokban vehettek részt, mint a babzsákos célbadobó, a kacsahalászat vagy az óriás memóriajáték. Ezenkívül kézműves programokkal és arcfestéssel is készültek a szervezők. A részvétel ingyenes volt, de a helyszínen biztosított adományozási lehetőségeken keresztül bárki támogathatta a segélyakciót.

LANG4169
Szabadtéri mozi a családi pikniken
Fotó: Lang Róbert / Forrás: Sonline.hu

A jótékonysági rendezvényen nem csak pénzadománnyal lehetett csatlakozni az országos összefogáshoz. Az eseményre érkezők részt vehettek egy látványos figyelemfelhívó akcióban is, az 1353-as adományvonal óriás élőképének megformálásában. A jótékonysági családi piknik fénypontja az este nyolc órakor kezdődő szabadtéri mozi volt, ahol a Shrek című családi animációs filmet tekinthették meg a nézők. A film egy-egy karakterének jelmezébe öltözőket, illetve a Segélyszervezet Facebook-oldalán meghirdetett rajzpályázaton indulókat ajándékkal köszöntötték a szervezők.

Az Ökumenikus Segélyszervezet segítő és esélyteremtő munkája során számos olyan családdal kerül kapcsolatba, akik számára az augusztus anyagilag kiemelten megterhelő hónap. Ez az időszak sokszor nemcsak a szülőket viseli meg, hanem a gyerekek mentális egészségére is rányomja bélyegét, ha azzal kell szembesülniük, hogy minőségi eszközök hiányában esélyük sincs arra, hogy megfelelő teljesítményt nyújtsanak az iskolában.

LANG4116
Sokan eljöttek a piknikre
Fotó: Lang Róbert / Forrás: Sonline.hu

A Segélyszervezet hisz abban, hogy az összefogás erejével idén is segíteni tudja azokat a gyermekeket, akik a legnehezebb helyzetben vannak. A 1353-as adományvonalon (500 forint/hívás) és a www.segelyszervezet.hu weboldalon érkező adományokból személyre szabott tanszercsomagokat szeretnének átadni rászoruló gyerekeknek a tanévkezdésig.

A rendezvény Kaposvár Megyei Jogú Várossal való szoros együttműködésben és Magyarország egyik legnagyobb HR szolgáltatója, a WHC Csoport támogatásával valósult meg.

A rendezvény fotógalériáját a Sonline.hu jóvoltából IDE KATTINTVA tudja megtekinteni.

És hogy mennyit számít egy iskolai feladatnál a felszerelés hiánya, az kiderül az Ökumenikus Segélyszervezet videójából:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában