Közel-keleti konfliktus

1 órája

Magas készültségi fokozatba helyezték Németország biztonsági szerveit – frissül

Az izraeli–palesztin háború 307. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Palesztinok hagyják el otthonaikat a Gázai övezet déli részén levő Hán-Júniszban 2024. augusztus 4-én, amikor az izraeli hadsereg a város keleti felének elhagyására szólította fel a lakosságot

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mohamed Szaber

Cikkünk frissül!

Magas biztonsági készültség Németországban a közel-keleti feszültség miatt

Magas készültségi fokozatba helyezték a közel-keleti feszült helyzet miatt Németország biztonsági szerveit – jelentette be Nancy Faeser német belügyminiszter.

„Szorosan figyelemmel kísérjük, hogy az esetleges további eszkaláció hogyan befolyásolja a németországi biztonsági helyzetet” – mondta Faeser a Rheinische Post című lapnak adott interjúban csütörtökön. A belügyminiszter szerint magas a közel-keleti helyzet további eszkalálódásának kockázata, és emiatt „rendkívül veszélyesnek” nevezte a helyzetet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a német kormány nemzetközi partnereivel együtt keményen dolgozik a helyzet de-eszkalációján.

„A gázai háború óta drasztikusan megnőtt az antiszemita bűncselekmények száma” – mondta Faeser. „Biztonsági hatóságaink mindent megtesznek a közel-keleti erőszakból a még visszataszítóbb antiszemitizmusba torkolló spirál megszakítása érdekében” – tette hozzá.

Faeser rámutatott, hogy a hatóságok határozottan fellépnek az iszlamista berkek ellen, utalva a hamburgi Iszlám Központ és az országszerte működő fiókjainak július végi betiltására. Megemlítette a Hamász palesztin militáns csoport és a palesztinbarát Samidoun hálózat korábbi betiltását is Németországban.

Faeser az interjúban „őszinte köszönetét” fejezte ki a tartományi kormányoknak a zsidó és izraeli intézmények védelmére tett folyamatos erőfeszítéseikért.

Ez történt szerdán:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában