Közel-keleti konfliktus

2 órája

Irán után a Hezbollah vezetője is megfenyegette Izraelt – frissül

Az izraeli–palesztin háború 306. napjának eseményeit ismertető hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

A Hezbollah libanoni síita szervezet tulajdonában lévő al-Manar televízió adásáról 2018. augusztus 14-én rögzített képen Haszan Naszrallah sejk, az Irán és Szíria támogatását élvező Hezbollah szervezet vezetõje beszédet mond a 2006. július 12-én kezdődött 34 napos izraeli–libanoni háború 12. évfordulója alkalmából egy meg nem nevezett helyszínen

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nabil Mounzer

Cikkünk frissül!

Irán után a Hezbollah vezetője is megfenyegette Izraelt

Megtorlással fenyegette meg Izraelt Haszan Naszrallah, a Hezbollah libanoni siíta terrorszervezet feje egy magas rangú Hezbollah-parancsnok múlt heti megölése miatt – írja a Magyar Nemzet.

A Hezbollah válasza „erős és hatékony” lesz – tette hozzá Naszrallah. Kiemelte, vagy egyedül, vagy az Irán által támogatott „ellenállási tengely” más tagjaival összehangoltan hajtják azt végre.

Jól mutatja a térségben uralkodó feszültséget, hogy röviddel Naszrallah beszéde előtt izraeli vadászgépek repültek át Libanon fővárosa, Bejrút felett

Egyelőre nem tudni, hogy Irán mikor és milyen megtorlást tervez Iszmail Haníje, a Hamász palesztin terrorszervezet politikai vezetőjének teheráni megölése miatt, de az új iráni elnök a napokban úgy fogalmazott, hogy Teherán mindenképpen válaszlépéseket fog tenni.

Ez történt kedden:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában