Botrány

Tegnap, 9:39

Továbbra is nagy erőkkel zajlik a Lánchíd-ügy nyomozása

Az ügy kulcsfigurája, Vig Mór jelenleg is börtönben van, a szálak a Karácsony Gergely vezette Városházáig érnek.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított Lánchíd átadásán a híd budai hídfõjénél 2023. augusztus 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Több szálon, hűtlen kezelés, sikkasztás és vesztegetés gyanújával folyik még mindig a nyomozás a Városházáig érő fővárosi számlagyár ügyében – értesült  a Magyar Nemzet. A túlárazott Lánchíd-felújításhoz kapcsolható szövevényes ügy szálai 2019 őszéig nyúlnak vissza, amikor a balliberális koalíció Karácsony Gergely főpolgármesterré választásával átvette a hatalmat Budapesten – emlékeztet a lap.

Karácsonyék a váltás után megfúrták a Tarlós Istvánék által a Lánchíd felújítására kedvező feltételekkel kötött tendert, és új közbeszerzési eljárást írtak ki.

A pályázaton az előző városvezetés alatt is befutó A-Híd Zrt. lett a győztes, csakhogy furcsa módon ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal nyertek, mint amennyiért a Tarlós-érában végezték volna el a munkát.

Idetartozik, hogy majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a Tarlós idején zajló tenderhez képest a vállalkozónak járó előleget, a céget terhelő kötbért viszont megfelezték – idézi fel a Magyar Nemzet.

Az ügy további részleteiről IDE KATTINTVA olvashat.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában