Belpolitika

1 órája

Magyar Pétert is utolérte a demagógia

A Jobbik bukott elnökéhez, Jakab Pétehez hasonlóan a Tisza Párt elnöke is demagóg szövegekkel próbálkozva szerezne népszerűséget. Magyar Péter ugyanakkor az őt érintő kérdésekre nem reagál – mutat rá cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Túl sok jót nem sejtet Magyar Péterre nézve, hogy a Jobbik elnöki és frakcióvezetői székét többek közt a baloldali szövetségkötés és a dekonstruktív megszólalásai miatt elbukó Jakab Péter demagóg kommunikációs paneljeit vette elő. 

MAGYAR Péter; TARR Zoltán
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője (b) és Tarr Zoltán, a párt EP-delegációjának vezetője sajtótájékoztatót tart Strasbourgban a júniusi választások eredményeképpen létrejövő Európai Parlament (EP) alakuló ülésének napján, 2024. július 16-án
Fotó: Purger Tamás / Forrás: MTI

A Tisza Párt elnöke ugyanis ahelyett, hogy például magyarázatot adna arra, miért nem mond le mentelmi jogáról, amikor annak megszüntetését a kampányban ő maga szorgalmazta, Döbrögikről és Lúdas Matyikról beszél, pont ahogy azt Jakab is tette évekkel ezelőtt

írják.

Magyar Péter számára intő jel lehetne Jakab Péter politikai kudarca

A demagógia Magyar Pétert is utolérte, a Tisza vezetője a közösségi oldalán azt írta a minap: „Miniszterelnök úr, a félrebeszélés ideje lejárt. A Döbrögiknek leáldozott. A magyar egy békés, türelmes nép, de mindennek van egy határa. Most a Lúdas Matyik kora jön. Tudja, miniszterelnök úr, háromszor veri vissza kenden…”. Arra, hogy mire lesz elég Magyarnak a Jakab-féle demagógia, Nagy Ervin elemző, filozófus azt mondta a Magyar Nemzetnek:

Magyar Péter számára annyiban intő jel lehet Jakab Péter politikai kudarca, hogy a gátlástalan hangulatkeltés és baloldali demagógia nem vezet hosszú távú sikerre.

– Ott is látok tanulságos párhuzamot, hogy Jakab bukásához részben a magánéleti botrányok is hozzájárultak. A szavazók egy idő után feltesznek bizonyos kínos kérdéseket, mert a politikus hitelessége kulcskérdés. A hitelesség pedig egyre inkább megkérdőjeleződik Magyar Péter esetében. Elég csak arra gondolni, hogy a választási kampányában számtalanszor elmondta, hogy nem veszi fel az uniós mandátumot és eltörölné a mentelmi jogot, majd mégis beült a jól fizető Európai Parlamentbe, most meg az úgynevezett diszkóbotrány ügyében a mentelmi joga mögé bújik – fogalmazott Nagy Ervin.

Hozzátette, Magyar Péternek annyiból is érdemes elgondolkodnia Jakab Péter kudarcán, hogy éppen az ő esetében derült az ki világosan, hogy

a Facebookon való népszerűség nem feltétlenül vezet sikerhez, hogy a like-ok nem válthatók szavazatra.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában