Plagizálás

9 órája

A Tisza Párt szinte kivétel nélkül lopott ötletekből állította össze a programját

Vitézy Dávid, Karácsony Gergely, az MSZP és még a kormánypártok programjából is másolták saját terveiket Magyar Péterék. A Tisza Párt programjának számos pontja plagizált – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke beszédet mond a párt rendezvényén a budapesti a MOM Sport rendezvényközpontban 2024. július 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A Tisza Párt vezetője, Magyar Péter közvetlenül az önkormányzati és EP választások előtt közzétette a prioritásait Budapest vonatkozásában. Ám ezeknek a terveknek a döntő többségét a többi jelölttől plagizálta Magyar Péter – írja a lap. 

MAGYAR Péter
Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának (AFCO) alakuló ülésén Brüsszelben 2024. július 23-án
Fotó: Bodnár Boglárka / Forrás: MTI

A lista első eleme volt egy gyalogos híd megépítése Budapesten. Ennek a terve Vitézy Dávid 101 pontos programjában is helyet kapott. Szintén a Dunával kapcsolatban a dunai menetrendszerinti hajózás újraindítását, és a Duna-partok megújítására is ígéretet tett Magyar Péter.

Ezzel mindössze annyi a probléma, hogy a Duna-part rehabilitálásával kapcsolatos tervek mind Vitézy, mind pedig Karácsony Gergely tervei között szerepelnek, a Dunai hajózás újraindításáról pedig Vitézy Dávid is többször értekezett.  

A programként említett posztban Magyar több pontban is foglalkozott a közlekedéssel, illetve a kerékpárutak fejlesztésével. Magyar Péter ígéretet tett a közlekedés biztonság és a mobilitás fejlesztésére, a már meglévő biciklisávok biztonságossá tételére. Azonban ezek a tervek egyértelműen kiolvashatók Vitézy Dávid programjából, ahogy a fővárosi bérlakás építési program indítása is.

A Tisza Párt vezetője ezzel egy az egyben lemásolta a korábbi főpolgármester-jelölt programját, aki öt év alatt tízezer új bérlakás építésére tett ígéretet a fővárosban.

Szintén Vitézy Dávid ötletét vette el Magyar Péter, amikor a város éjszakai életének rendezését is előirányozta.

Magyar Pétertől korántsem idegen a plagizálás. Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője szerint Magyar Péter a szocialisták programját mondja fel szinte pontról pontra. 

Komjáthi örül annak, ha a Tisza elnöke felhangosítja javaslataikat, csak ne felejtse el, honnan jöttek az ötletek, ahogy azt se, hogy ezek megvalósításához nem elég a látványos előadásmód.

A Tisza Párt hazaváró programja sem saját ötlet

Ugyanakkor Magyar Péter nem csak baloldali mikropártoktól szokott plagizálni, hanem komplett kormányprogramokat is képes meglovasítani. Ha ugyanis végigolvassuk a Tisza Párt komplex hazaváró programját, majd mellétesszük az Egyensúly Intézet Hogyan csábítsuk haza a külföldre vándorolt magyarokat? című, év eleji javaslatcsomagját, megállapíthatjuk: nemhogy egy az egyben átvették az egészet forrásmegjelölés nélkül, de még az egyes pontok sorrendjén sem változtattak.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában