A belopott tavasz

2018.03.29. 09:00

Természetes anyagokból varázsoljunk húsvéti hangulatot

Ulicki Dóra, a velencei „titkos kert” tulajdonosa a húsvétra is különleges módon készül. Kertjéből vett alapanyagokból készített idén is csodás belső dekorációkat.

S. Töttő Rita

A fürjtojás, a barka, a madzag, a fakéreg és a szárított virágszirom is jó alapanyag Fotó: Ulicki Dóra

Ahogy azt Ulicki Dórától, a velencei „titkos kert” tulajdonosától megszokhattuk, a húsvéti ünnepekre készülve is teret engedett alkotószenvedélyének, határtalan kreativitásának. Roppant egyszerű, mégis nagyon mutatós, a kertben fellelhető természetes alapanyagokkal dekorált húsvéti dísztojásokat készített, illetve még most is készülnek, vélhetően egészen az ünnepekig. Közben pedig igyekezett a tavaszt is bemenekíteni a hideg elől, ezért most, ahelyett, hogy a lemetszett vesszőket összefonta volna, vízbe tette, hogy kihajtsanak, kivirágozzanak és elhozzák az igazi tavaszt.

A fürjtojás, a barka, a madzag és a szárított virágszirom is jó alapanyag Fotó: Ulicki Dóra

A kertben ugyanis még mindig nem indult meg igazán az élet, vetekszik egymással a tavasz és a tél. Ennek ellenére Dórát, a kertművészt mindig megihleti valami: egy lehullott falevél, egy elszáradt ágacska, egy toboz. – Bármi képes inspirálni, hogy aztán újragondolt formában otthonunk és kertünk díszeként továbbélhessen – mondja. Ezekhez a díszekhez nem kell más, mint pár hungarocelltojás, egy kis ragasztó(pisztoly) és fantázia.

A fürjtojás, a fakéreg is jó alapanyag Fotó: Ulicki Dóra

– A hungarocell takarására ezúttal barkát, az erdei feketefenyőnk földre hullott kérgét, a megmaradt karácsonyi dekorációs tobozok levágott pikkelyeit, még az ősszel leszárított hortenziavirágokat és a kerti kötözőzsinóromat használtam – sorolja. De, mint kiderül, tehető még rájuk bármi: díszszalag átkötve, rákötve, felkötve, masniba, összetekerve, bárhogy, ahogy tetszik. Dóra persze pontosan tudja azt is, hogy ez az elfoglaltság kifejezetten értékes: – Ahogy adventkor, ezzel a fajta, az ünnepi húsvéti ráhangolódást segítő elfoglaltsággal értékes és hasznos időt lehet eltölteni a csemetéinkkel!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!