Polgárdi

2014.03.27. 19:48

Polgárdi iskolások az országos döntőben

Polgárdi – A gyerekek, no meg a pedagógusok, a szülők Meseországot varázsoltak az osztályteremből. A dekoráció már a tavaszt, a húsvétot idézi. Április közepéig lehet szavazni. Hajrá!

V. Varga József

 

A szavazatokat váró 3.b osztály (alulról fölfelé és balról jobbra): Csenki Ildikó, Király Laura, Oláh Tímea, Szabó Alexandra, Fekete Franciska, Sénik Vivien, Nyári Hajnal, Horváth Rebeka, Klima Balázs, Hegyi Krisztián, Hollósi Leon, Horváth Hunor, Polák Marcell, Fojtik Martin, Németh Roland, Hajcsár Juvenál, Boda Martin, Sénik Erik, Fülöp Richárd, Szabó Melitta, Sájer Viktória, Didics Fanni, valamint Tar Dezsőné Marcsi és Rácz Katalin Fotó: V. Varga József

A Széchenyi István Általános Iskola, Gimnázium és Művészeti Alapiskola 3.b osztálya egy nem mindennapi versenybe nevezett be. Kis kíváncsiskodásról, az osztályterembe kukkantásról van szó – tudtuk meg Kisné Szonn Ibolya igazgatóhelyettestől. A kiírók versenybe hívták ugyanis az adott osztályt tanító pedagógusokat, az együttműködő szülőket és a gyerekeket azzal a céllal, hogy tegyék szebbé, barátságosabbá környezetüket, azt a teret, ahol tanulnak.

A verseny során visszatérően kiválasztották a hónap legszebb osztályát, áprilisban pedig kiderül, ki nyeri el az Év legszebb osztálya címet. Fejér megyéből a polgárdi iskolások jutottak tovább a megmérettetés országos döntőjébe, mivel ők lettek a decemberi győztesek. Az elért eredmény két tanítónőjük, Tar Dezsőné Marcsi és Rácz Katalin munkáját nagymértékben dicséri.

Osztálytermük egy elvarázsolt kastélynak tűnő régi épületben található, ez ihlette őket, hogy Meseországot varázsoljanak belőle. A dekorációt az aktuális évszak és hónap szerint mindig megújították, elbúcsúztatták a karácsonyt, a telet, a farsangot, s most már a tavaszra, a húsvétra készülnek.

A nyuszik répaautón száguldanak, a gyerekek születésnapját tortatablón köszöntik. Sporttagozatos osztály lévén sikersarkot is kialakítottak: odakerülnek az érmek, a kupák. A mennyezeten életre kelt a madárvilág, vidáman csiripelnek a pom-pom madarak és a fecskék. Az Akikre büszkék vagyunk ajtóra kerülnek fel a tanulmányi sikerekre emlékeztető oklevelek.

A Tudás fáját technikaórán készítették el, minden kisdiák baglyocskája figyeli a gazdáját, jól dolgozik-e. Persze David Lynch kilencvenes évekbeli sikersorozata, a Twin Peaks óta jól tudjuk, hogy a baglyok nem azok, amiknek látszanak...

A polgárdi nebulók a négyes döntőben debreceni, lábatlani és pécsi társaikkal szálltak ringbe a közözösségi oldal szavazataiért. Hajrá, lehet voksolni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!