Programok

2015.05.21. 11:32

Segélykoncert az enyingi iskolának

Enying - Május 29-én este hétkor, a református templomban kezdődik a tűzben megsérült Tinódi református iskola javára szóló koncert.

Házi Péter

Nem tétlenkednek a Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola tanárai, de az ide járó gyermekek és szüleik sem: a hétvégén közösen festették újra a tetőtűz miatt kormossá vált folyosókat, a díszterem folyosóján pedig jelenleg is zajlik a megsérült meleg-vízvezeték felújítása.

- Nagyon szépen dolgoztak a siófoki tűzoltók, így nem lett annyira vizes az épület, mint amitől tartottunk. Megkezdődött a sérült tetőszerkezet helyreállítása is, a villanyszereléssel azonban egy kicsit csúsznak - mondta a Fejér Megyei Hírlapnak Szabó Szilárd, az iskola igazgatója, aki reméli, a jövő hét második felében újra visszaköltözhet a kétszáz diák az épületbe. Ha csak egyik szárnyát tudják használni, ahol a nyolc tanterem van, már megkezdődhet itt az oktatás.

Ha a tűzoltók nem érkeznek időben, az egész tető végigéghetett volna. Már megkezdődött a helyreállítás – mondja Szabó Szilárd. Fotó: Házi Péter

A tűz által okozott kár nagyjából tízmillió forint, május 29-én este hét órától a felújítás folytatásának segítésére jótékonysági koncertet tartanak a református templomban, ahol Louis Armstrong számaiból, eredeti hangszereléssel hallhatnak majd a megjelentek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!