Pusztaszabolcs

2012.02.20. 12:58

Jubilálnak a kutyabarátok

Pusztaszabolcs - Február 3-án közmeghallgatás volt a városházán. Páran szóba hozták a városban kóborló ebek ügyét. A kutyáktól nem kell félni - vélik az idén húszéves kutyabarát klub tagjai.

Klecska Ernő

Idén, egészen pontosan január 3-án volt 20 éves a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub.
- A kezdetektől több csoportban dolgozunk, jelenleg két csoport működik:  a kezdő és a haladó. A létszám 25-30 fő körüli, két kiképző segít. Járnak ide a környékről: Adonyból, Iváncsáról, Besnyőről, Beloianniszból, a Velencei-tó környékéről, sőt Székesfehérvárról is vannak tagjaink - dicsekszik Csombók Pál elnök.
A kutyától nem kell félni - mondta el kérdésünkre, s rögtön hozzá is tette: ez a kérdés egy kicsit túl van dimenzionálva. Nem tragikus a helyzet,  hiszen tudják, hogy kié a kutya,  csak be kellene tartatni a hatályos rendeletet. A kutyánál a következetesség és a rendszeresség a trükk, s ezt próbálják a gyerekeknek is tanítani. Az ebeknek is jót tesz, ha más kutyák társaságát szokják, de alapvetően  a gazdákat kell képezni arra, hogy az állattal hogyan viselkedjenek, milyen gyakorlatokat végezzenek otthon, milyen szituációkat kerüljenek - húzta alá  a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!