Ráckeresztúr

2014.12.15. 06:11

Megérkezett Ráckeresztúrra a Szeretet Lángja

Sötétség, várakozás, advent. Várakozás a Betlehemi Lángra, várakozás a kis Jézus születésének ünnepére.

Herkli Antal

December 14.- e, advent harmadil vasárnapja van, az öröm vasárnapja. Hetedik esztendeje annak, hogy Gödöllőről - Ráckeresztúrra érkezett a Betlehemi Láng. 2008-ban először Ónody Miklós, akkori polgármester úr hozta ide, és ebben az esztendőben lett megépítve a Betlehemi Láng őrzőhelye is, itt a templom közelségében. A megyéből nagyon sok településről jöttek egyházi és világi elöljárók, papok és polgármesterek, hogy hazavigyék szűkebb és tágabb pátriájukba a Születés templomának fénylő lángját. A Betlehemi Láng fénye fényességet, melegséget, szeretetet visz a templomokba, az otthonokba, a szívekbe. Betlehemben, a Születés-kápolna mécseséről gyertyát gyújtanak, és elindul a Láng féltve-vigyázva, őrizve, ápolva, továbbadva kézről-kézre, viharlámpásról-viharlámpásra, mécsesről – mécsesre. Dienes Gábor alpolgármester átveszi a lángot Az idei esztendőben Dienes Gábor Ráckeresztúr alpolgármestere, Pátkai István a Római katolikus egyházközség világi elnöke, valamint: Takács Flóra és Horváth Patrícia hozták a keresztúri templomba a Szeretet Lángját. Takács Flóra; Dienes Gábor; Horváth Patrícia; Pátkai István A templom előtt gyülekezve felnőttek gyerekek, még a szomszéd településről is jöttek.

Dienes Gábor alpolgármester átveszi a lángot

Harangszó fogadta a pislákoló lángot és azok gazdáit. - Köszönjük, hogy elhoztátok a Betlehemi Lángot. – fogadta a kis küldöttséget e sorok írója. Fontos esemény számunkra, hogy a Szeretet Lángja megérkezett ismét Ráckeresztúrra, úgy, mint egy évvel ezelőtt, vagy mint az előző évekhez hasonlóan. Lélekben, erősít bennünket, hírt hoz a betlehemi istállóból. Azt a hírt hozta, hogy van remény. Van remény az újjászületésre. Ez a láng kézzelfogható és szemmel látható jó hír, örömhír.

Biztató remény ez a hír, hogy Jézus születik, értünk születik és azt a szeretet, amit tőle kaptunk, azt kell továbbadnunk. Lélekben legyünk hasonlóak azokhoz a pásztorokhoz, akik lámpásaikkal megvilágították karácsony szent éjszakáján a kisded Jézus betlehemi istállóját. Szívük melegét, lángoló szeretetét, tündöklő fényét adták a világ Urának. – hangzott el a gondolat, amely karácsony várását is előre vetíti.

Kis Regi; a nagymama; Pátkai István

A templomban, Pátkai István világi elnök adta tovább a szeretet melegét, a pislákoló, de mégis, irányt mutató fényt a Szeretet Lángját. Kis Regi; a nagymama; Pátkai István Imádkozás és énekek után az őrzőhelyére vittük a Betlehemi Lángot, innét bárki lámpásával otthonába viheti. Angyal szállt át ezen a meghitt vasárnap estén, itt a keresztúri templom fölött dicsérve mennyben az Istent, és békességet hirdetve a földön a jóakaratú embereknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!