Receptek

2015.07.14. 14:03

Egyszerű túrótorta recept

Az interneten terjed annak a túrótortának a receptje, amelynek elkészítéséhez mindössze háromféle hozzávaló szükséges.

A tortához 3 tojásra, 120 gramm fehér csokoládéra és 120 gramm sótlan, krémtúróra van szükség. Elkészítése: válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjéktől. A fehérjéket tegyük a hűtőbe. A sütőt állítsuk be 170 Celsius fokra. Gőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét, folyamatosan egy fakanállal kevergetve. Adjuk hozzá a krémtúrót és a 3 tojás sárgáját, alaposan dolgozzuk össze. Vegyük ki a hűtőből a tojásfehérjéket, robotgéppel verjünk kemény habot belőlük. Ennek negyedét adjuk a csokis, krémtúrós masszához, keverjük össze. Majd a többi tojáshabot is adjuk óvatosan kevergetve a tésztaalaphoz.

Vegyünk elő egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és kenjük be kevés olajjal. Töltsük a tepsibe a tésztát, ütögessük meg, hogy a massza elhelyezkedjen és a légbuborékok is kijöhessenek. Egy nagyobb edénybe, amibe a tepsi is belefér, öntsünk vizet, tegyük bele a tepsit és 15 percre rakjuk az előmelegített sütőbe. Majd zárjuk el a tüzet, de még 15 percet hagyjuk ott a tésztát, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral szórjuk meg a tetejét

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!