2016.01.18. 08:29
Palócleves recept
Íme olvasónk Borostyán Imréné remek receptje!
1 evõkanál zsír
1 fej vöröshagyma
1 evõkanál pirospaprika
báránylapocka
kömény
só
50 dkg burgonya
50 dkg zöldbab
pár babérlevél
2-3 dl tejföl
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd hozzátesszük az apró kockákra darabolt báránylapockát. Köményt adunk a húshoz, és kevés vízzel puhára pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk. Ezalatt külön-külön edényben sós vízben vagy csontlében megfőzzük a kockára vágott burgonyát és a feldarabolt zöldbabot. Ezeket pár babérlevéllel együtt ráöntjük a pörkölthúsra, a levükből is annyit, hogy az étel gulyássűrűségű legyen. Felforraljuk, és a végén 2-3 dl tejfölt adunk hozzá.