Rendőrségi

2010.03.02. 16:44

Kiskunlacházi gyilkosság - benyújtották a vádiratot

Benyújtotta a vádiratot a kiskunlacházi gyermekgyilkosság ügyében a bírósághoz kedden a Pest Megyei Főügyészség - közölte Csecserics István főügyész-helyettes az MTI-vel.

MTI

A főügyészség szerint megalapozott a vád, amely szerint a kiskunlacházi P. József erőszakolta meg és ölte meg 2008. november 23-án a 14 éves H. Nórát.
Mint a vádiratban olvasható, az ittas állapotban lévő P. József a kora hajnali órákban Kiskunlacházán egy lakóházak melletti erdős területen megtámadta a diszkóból az unokatestvére lakásához igyekvő lányt. Dulakodni kezdett vele, bántalmazta, majd ellenállását megtörve közösült vele. A férfi ezután - attól való félelmében, hogy H. Nóra leleplezi őt - megragadta a lány nyakát, s addig szorította, amíg az meg nem fulladt.
Miután P. József észlelte, hogy a lány meghalt, a néhány méterre lévő erdőbe vonszolta őt egy gallyrakás mellé, majd magához vette a sértett táskáját és leszakított nyakláncait, s távozott a helyszínről - rögzíti a vádirat.
A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel, továbbá erőszakos közösüléssel és kifosztással vádolja P. Józsefet - közölte Csecserics István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!