Rendőrségi

2012.06.05. 13:02

Elismert szívspecialista volt a füredi gyilkosság áldozata

A Balatonfüreden hétfőn meggyilkolt orvos az Állami Szívkórház elismert szívsebésze volt, 2009-ben megkapta a Balatonfüred Városért-díjat is. A gyilkosság ügyében rengeteg kérdés tisztázatlan még, például az, hogy a rendőr hogyan vihette haza a fegyvert.

Napló

Az osztályvezetői beosztásban dolgozó orvos nagy tudást igénylő szakmai műtéteket végzett a balatonfüredi szívkórházban. Az orvos további sikereit megtekintheti a naplo-online.hu-n.

A hírrel kapcsolatban kérdésként felmerült a naplo-online.hu olvasóiban: miként vihette haza a rendőr a fegyvert, nem kell-e letennie szolgálat leteltével. Azt már az ügyben nyomozást folytató ügyészség hétfőn közölte, hogy a rendőr nem szolgálati, hanem önvédelmi célból tartott fegyverével követte el a bűncselekményt, majd öngyilkosságot követett el. Általánosságban igaz, hogy a szolgálat befejeztével a rendőröknek le kell adniuk a szolgálati fegyverüket, amit a tárolás szigorú szabályainak megfelelő helyiségben tartanak.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a rendőr felettesének engedélyével hazaviheti a fegyverét, például abban az esetben, ha a másnap valamilyen okból a szolgálatkezdéskor nem tudja felvenni a fegyvert. A szolgálati fegyverüket a rendőrök otthonukban, a jogszabályban meghatározottak szerint, például páncélszekrényben tárolhatják csak. Önvédelmi fegyvert a rendőrök ugyanúgy, mint bármelyik állampolgár, aki megfelel a különböző előírásoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!