Seregélyes

2014.04.25. 12:39

A tanulók megálmodták és meg is valósították kis kuckójukat

Seregélyes - A település általános iskolájának diákjai igen kreatívak, épp ezért lehetőséget kaptak arra, hogy az intézményt otthonosabbá tegyék.

Miskei Anita

A Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány néhány hónappal ezelőtt egy olyan iskolát keresett, ahol a gyerekeket egy különleges, kreatív munkába is bevonhatja. A szervezet rátalált a seregélyesi általános iskolára, s szinte azonnal egymásra hangolódtak.

Beleznai Éva, az alapítvány munkatársa elmondta, azt szerették volna, ha a gyerekek elmondják, mi hiányzik nekik az iskolából a mindennapok során. Ugyan tartottak attól, hogy elérhetetlen vágyakat, nagy álmokat fogalmaznak meg a gyerekek, helyette azonban viszonylag egyszerűen és gyorsan megvalósítható feladatokat dolgoztak ki. Különösen a felső tagozatosok vállaltak aktív szerepet a programban, s álmodtak meg színes falakat, ledes világítást a sötét folyosóra, s egy ücsörgőt, ahol a szünetben együtt lehetnek a gyerekek.

Beleznai Éva elmondta, a falra halványabb, pasztellesebb árnyalatú színek kerültek, s ezek erősebbjeiből szabták ki a gyerekek a huzatot, mely a sarokban megbújó ülőbútorokra került. Az ülő alkalmatosságot maguk tervezték, majd pontosan lemérték, s kiszabták az anyagot is. Persze a varrásban kaptak tanári segítséget. Hiszen az iskola szebbé, zöldebbé tételének nem csak a gyerekek, de a pedagógusok is örültek. S még inkább annak, hogy mindezt a gyerekek nem csak elvárták, hanem megtervezték és meg is csinálták. Néhány ügyes kezű apuka és tanár is segített.

A programnak pedig terveik szerint lesz folytatása is, hiszen szeretnének egy iskolarádiót is az intézménybe a gyerekek. Amit az alapítvány nagyon jó ötletnek tart, hisz az állandó feladatot jelent a gyerekeknek, ahol kreatívan, csapatban kell dolgozniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!