Sport

2009.04.20. 02:29

Győzelem helyett csak döntetlen

Nyíradony - Az NB I-es női kézilabda-bajnokságban elkezdődött a rájátszás. A fehérváriak az 5-8. helyért való csatározásban döntetlennel kezdtek a nyíradonyi mérkőzésen.

Matók János

Hosszú keleti túra várt szombaton a Fehérép Alcoa FKC csapataira a rájátszás nyitányán: az 5-8. helyért való csatározásokban a felnőttek Nyíradonyban, míg az ifjúságiak Debrecenben játszottak.

Nyíradony-Fehérép Alcoa FKC 23-23 (13-10), 250 néző. Vezette: Kékes, Kékes.

A találkozón a vendégek - Djerics - AZARI 4, VIJUNAITE 4, Emberovics 3, Bízik, Triscsuk 3, VINCZE 6/3, csere: SZIKORA (kapus), Lévai 1, Vaszari, Nikolics, Bernataviciute 1, Szegedi 1, vezetőedző: Sótonyi László - kezdtek jobban, soraiban a roppant fiatal irányítóval, Bízik Boglárkával, s a 16. percben még 7-5-re vezettek. Attól fogva fordult a kocka, a névadó szponzorát nélkülöző, s majd a nyártól a válogatott átlövő Sopronyit és a kapus Királyt nélkülöző Nyíradony átvette az irányítást, miután zsinórban négy gólt szerzett.

A szünet után talán hatott az edzői intelem, hiszen az FKC a 19-15-ös hátrányát megfordítva 20-19-re átvette a vezetést. Szoros volt a csata, amikor az utolsó 2 percre egygólos, 23-22-es vendégelőnnyel érkeztek a felek. Másfél percig támadhattak a hazaiak, Szikora háromszor, közte egy büntetőt is védett, de végül bevették a kapuját. Az FKC 12 másodpercig támadhatott, a kapus helyett is mezőnyjátékos volt a pályán, de a győztes gól már elmaradt.

- Ezzel a játékkal a döntetlennél nem érdemeltünk többet, hiszen korrekt játékvezetés mellett nagyon hullámzó volt a teljesítményünk. Támadásban megéreztük a sérültjeink hiányát, míg a védekezésben nem égtünk a kellő hőfokon. Számomra csalódás az újabb pontvesztés, nem elég, ha csak három-négy ember húzza a szekeret... - mondta Sótonyi László vezetőedző.

Ezzel szemben az ifjúsági csapat - Trimmel és Dancs (kapusok), Zsigmond 6/2, Bízik 4, Várkonyi 4/2, Gazdag 3, Gorza 3, Kocsis 3, Fekete, Lelkes, Makarész, edző: Mihály Attila - Debrecenben 23-22 (11-9) arányban győzött a rájátszás nyitányán. Bár rosszul kezdtek a mérkőzésen, de később feljavult a védekezésük, és nagyon sokat ütközve, egy izgalmas végjátékban, ötgólos hátrányból felállva érték el a sikert. 

Tápai Szabina, a fehérvári női kézilabdacsapat egykori üdvöskéje idő előtt, még most nyáron távozik a dán Randers csapatától. Erről a játékos az alábbiakban nyilatkozott: Sajnos a világban bekövetkezett gazdasági válság a sportot sem hagyta érintetlenül, a légiós játékosok sorra hagyják el Dániát, miután a klubok nehéz helyzetbe kerültek. A szerződésem még egy évig él, de a klub a jövőben már nem tudta volna biztosítani a számomra fontos játéklehetőséget, és a szerződésben vállalt egyéb feltételeket, ezért közösen, elfogadható feltételekkel egyeztünk meg a távozásomat illetően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!