Sport

2009.06.26. 02:29

Felmérték az FC Fehérvár játékosait

Székesfehérvár - Lothar Matthäus és a Fehérvár FC Kft. jogászai tegnap is folyatosan egyeztettek. Berzi Sándor szerint ma pont kerülhet az ügy végére. Tegnap elkészült az NB I sorsolása.

Matók János

Egyre inkább felfokozott hangulatban vannak az FC Fehérvár szurkolói, hiszen a mai napig nem tudják: Lothar Matthäus, vagy netán más lesz a csapat vezetőedzője. Miközben a felkészülés már elkezdődött, a korábbi vezetőedző, Varga István és pályaedzője, Bekő Balázs irányítása mellett. Hiszen a Matthus mellé szerződtetni kívánt Bódog Tamás és Disztl Péter még nem rendelkezik szerződéssel, hiszen arra csak akkor kerülne sor, ha a német szakvezető aláír Fehérváron.

Igen ám, de hétfőn elkezdi a felkészülést az FC Fehérvár NB II-es csapata is, s onnan Varga István nem hiányozhat, hiszen ott ő a szakvezető. De azért is szorít az idő, mert a Vidi július elsején ausztriai edzőtáborba utazik, s nem lenne jó ómen, ha vezetőedző nélkül készülne a csapat. Ezért is a feszült érdeklődés a Vidi szurkolói részéről, hiszen Matthus múlt pénteken utazott el hazánkból, s azóta szinte semmit sem tudni róla.

Csak annyit, hogy a magyar és a német nyelvű szerződés tervezeten Matthäus és a Fehérvár FC Kft. jogászai is folyamatosan dolgoznak. Mint például tegnap.

- Bízom benne, hogy pénteken végre pont kerül az ügy végére. Akár igen, akár nem lesz Matthäus válasza, de a magam részéről nagyon remélem, hogy pozitív értelemben. A szerződés tervezet bizonyos pontjainak azonos értelmezésén megy az egyeztetés, a nézetkülönbségek ütköztetése - mondta Berzi Sándor ügyvezető.

Megpróbáltuk megszólaltani Mezey György sportigazgatót, hogy mi a véleménye a csúszásról, de kérdésünkre az U21-es svédországi Európa-bajnokságon az UEFA hivatalos delegáltjaként tartózkodó szakember kijelentett: Önök otthon többet tudhatnak, mint én itt, az utánpótlás tornán...

Miközben a jogászok dolgoztak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi ülésén több dologban is döntés született. Így abban, hogy elfogadták a Digi TV NB I-es mérkőzésekre vonatkozó közvetítési ajánlatát, de a következő két hétben a korábbi jogtulajdonos Sport TV élhet opciós lehetőségével, ha ugyanazokat a feltételeket tudja vállalni, akkor megtarthatja a jogokat. A Digi TV olyan ajánlatot tett, ami négyszer annyi bevételt eredményez a magyar futballnak, mint a jelenlegi szerződés, a 2010-11-es idényben akár az egymilliárd forintot is elérheti az összeg. Aztán abban is, hogy a július 25-én kezdődő NB I-es labdarúgó bajnokság őszi szezonjában több kettős rangadóra is sor kerülhet a Puskás Stadionban.

Végezetül elkészítették az NB I-es bajnokság sorsolását. Ezek szerint a Vidi párosítása a július 24-26.-án rajtoló első fordulótól kezdve: Kecskemét-FC Fehérvár, FCF-Di-ósgyőr, Pápa-FCF, FCF- Honvéd, Haladás-FCF, FCF-Zalaegerszeg, Nyíregyháza-FCF, FCF-Paks, Ferencváros-FCF, FCF-Kaposvár, MTK-FCF, FCF- Debrecen, Vasas-FCF, Újpest-FCF, FCF-Győr. A menetrendet az időpontok egyeztetése után közöljük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!