Sport

2009.06.29. 02:29

Ki lesz a szakvezető?

Székesfehérvár - Szombaton a Fehérvár FC Kft. és Lothar Matthäus közös közleményben jelentette be, hogy nem tárgyalnak tovább. Az FCF első edzőmérkőzésén 1-0-ra kikapott.

Matók János

Mint derült égből a villámcsapás, úgy érte a Vidi szurkolóit, fanatikusait az a kora délutáni bejelentés szombaton, miszerint Lothar Matthäus mégsem lesz az FC Fehérvár vezetőedzője. Erről a felek közös közleményben adtak tájékoztatást: A felek különböző okokból nem jutottak megállapodásra. A tárgyalások eredménytelenül zárultak, de mindkét fél sok sikert kíván a másiknak a jövőre nézve. A felek a megállapodás meghiúsulásának részleteit üzleti titokként kezelik, így arról nem nyilatkoznak.

Később az FC Fehérvár hivatalos honlapján egy újabb írás is megjelent: A Fehérvár FC Kft. és Lothar Matthus ma kiadott közös közleménye után Garancsi István, a klub tulajdonosa kijelentette, a klub természetszerűleg azon dolgozik, hogy minél gyorsabb megoldást találjon az edzőkérdésben, és kéri a szurkolók megértését, türelmét és további támogatását.

Közben érkeztek a nézők a Sóstói Stadionba, hiszen 18 órakor elkezdődött a Vidi első felkészülési mérkőzése a szlovak Tatran Presov ellen.

FC Fehérvár-Tatran Presov 0-1 (0-0), 500 néző. Vezette: Becséri.

FC Fehérvár: Sebők - Lázár, Radovics, Lipták, Andics - Milanovics, Szakály, Elek - Nagy, Alves, Vujovics.

Tatran Presov: Divis - Papaj, Hanek, Cep, Scasny - Izvolt (Vrsajevics), Pozo (Farbak), Prekop, Certik (Guba) - Bernardo (Takács), Kobylik (Berga).

Az eperjesi csapat kezdett, ám a legjobbja nélkül, hiszen az egykori dunaújvárosi, majd fradista szlovák válogatott, Marek Penksa sérülés miatt csak a pálya körül futott. Eleinte kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők, akik Vujovics lövése, majd Alves szép testcsele után is tapsoltak. Többet veszélyeztetett a piros-kék csapat, ám nem sikerült bevenni a Tatran kapuját. A 26. percig kellett várni a vendégek első akciójára, akkor Papaj a kapu előtt keresztben ellőtte a labdát, majd pár minutummal később Sebők fogta Izvolt lövését. A 37. percben megszerezhette volna a vezetést a vendégcsapat, ám Prekop fejesét a jobb oldali kapufánál álló Alves a gólvonalról kivágta. Közben a lelátó népe a Matthus ügyet tárgyalta. Volt, aki - miközben a Vidit éltette - a német sztárt nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazta han-gosan, de egy-két kivételtől eltekintve, nem volt társa.

Gól nélkül zárult az első félidő, s ahogy azt Varga István - ő és Bekő Balázs foglalt helyet szakvezetőként a kispadon - már előre bejelentette, a folytatásban mások léptek pályára a Vidi színeiben, így Filipovics - Vaszicsku (Vadász), Sifter, Horváth, Présinger - Demjén, Kocsis, Pavlisics - Lelkes (Máté), Sitku, Alison folytatta a játékot. Nyilván az összeszokatlanság lehetett az oka, de inkább az eperjesi csapat dominált. A lefújás után Varga István meg is jegyezte: A második félidei csapat sok hibával játszott. Van egy-két futballista, aki jó, ha tudomásul veszi, hogy sokkal több kell annak érdekében, ha magára akarja ölteni a Vidi mezét. Mondhatta ezt azért is, mert a találkozón végül a Tatran győzött, miután a 83. percben, egy szabadrúúgás után Prekop 13 méterről a jobb felső sarokba bombázott, 0-1.

A mérkőzés után a Fehérvár FC Kft. ügyvezetőjét, Berzi Sándort az edzőkérdésről faggattuk, ám udvarias elutasításban volt részünk. Csupán annyit mondott, hogy ennek egy-két napon belül el kell dőlnie, hiszen szerdán a csapat elutazik az ausztriai edzőtáborba. És még annyit az újabb kérdésre, hogy Bódog Tamás további munkájára számítanak.

- Mindenki reménykedett Matthus érkezésében, de már véget kellett érjen ez az áldatlan állapot. Remélem, hogy találnak megfelelő edzőt, mert a csapatot készre kell tenni a rajtig. Amennyiben tényleg számítanak rám, úgy szívesen maradok, hiszen a Mainztól három hete elbúcsúztam. Fehérváron megszerettem ezt a feladatot. Nem csak tolmácsnak, hanem azért is jöttem, hogy a mentalitást átadjam - mondta Bódog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!