Sport

2009.10.14. 02:29

Vereség Ghánától az U20-as vb-n

Kairo - A magyar U20-as labdarúgó-válogatott a világbajnoki döntőbe jutásért lépett pályára tegnap Ghana hasonló korú legénysége ellen. A sikertelen első félidő vereséget jelentett. Kár.

Silye Sándor

Egervári Sándor, a csapat szakvezetője a lelátón, Kenyeres Imre vezetésével a csapat - Gulácsi - Zámbó, Debreceni, Szabó, Présinger (Varga, 46.) - Gosztonyi, Korcsmár (Futács, 71.), Simon Á., Kiss - Simon A., Németh (Balajti, 46.) - pedig a pályán kezdte a mérkőzést. Kiegyenlített játék után a 10. percben elképesztő védelmi hiba után vezetést szerzett Ghana. Présinger röviden gurított haza, két ghanai is berúghatta volna, Ayew a kapu irányába passzolta a labdát, Adiyiah meg a kapuba gurította azt, megszerezve ezzel hetedik gólját, 1-0. A találat megzavarta csapatunkat, Ghana irányított, játszva egyérintőztek, míg Simonék csak elvétve jutottak el a térfelükre. Alábbhagyott a lendület, a 24. percben kigurigázták védelmünket, Gulácsinak kellett nagyot védenie. A 31. percben ismét Adiyiah örülhetett a fejese után, 2-0. Néhány perc múlva Ayew cselezte át magát a védelmen, de szerencsére nem talált be. Ennyi, kétgólos hátrány lett a félidőben, de a különbség nagyobb is lehetett volna.

Térfélcsere után sokkal harcosabban, támadóbb felfogásban játszott a magyar csapat, előbb Gosztonyi, majd Varga veszélyeztetett, aztán Balajti találta el a kapuvasat. Később Ossei nyargalhatott egyedül a kapunkra, Debreceni bravúrral mentett az utolsó pillanatban. Negyedóra után odalett a lendületünk, ismét az afrikai tilitolit láthattuk. A 73. percben éledt a remény, Simon átadását az éppen beállt Futács értékesítette, 2-1. A 76. percben Varga lőtte el az egyenlítési lehetőséget, majd Szabó közelről fejelt mellé. A 81. percben Quansah (3-1), a 84. percben Balajti (3-2) gólpárbaja jelentett eseményt. Nyert Ghana, kár volt az első félidőért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!