Sport

2010.05.15. 14:11

Megnyitották a tavi szezont - Víz volt bőven, de az sajna felülről jött...

Szombaton tartották az immár hagyományos Velence-tavi szezonnyitót. Nagy napra készültek többen is, hiszen sok program találkozott egymással a VVSI telepén. Akkor és ott volt három megye fiataljainak regionális kulturális és sportnapja, a FINÁLÉ nevű rendezvény, akkor hirdettek eredményt négy iskola környezetvédő akciójáról és ünnepelték az Europa Direct 10 esztendejét.

Silye Sándor

Délelőtt 11 órakor, amikor a szezonnyitó kezdődött, a bitumenes kosárlabdapályán még játszottak, amott katona toborzót láthattunk, az ifjak fegyverekkel ismerkedtek, de a hagyományos ünnepséget már bevitték a szálló földszintjén található nagyterembe. Mert kint egyre jobban esett.

Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöke emlékezett az (el)múlt időre, és hangot adott jövőbe vetett hitüknek is. A hagyományos tókoszorúzásra mindenki kimerészkedett a szabadba, miközben vitorlások cirkáztak a vízen, a Himnusz hangjai közepette ifjabb Csankó Péter felvonta a nemzetiszínű lobogót, majd az elnök asszony Döbrentey Gábor, a VVSI igazgatója segítségével megkoszorúzta a vízet. Ezzel hivatalosan kezdetét vette az idei Velence-tavi sport- és turisztikai évad.

Juhász Zsófia, a megyeszékhely Művészetek Háza igazgatónője irányításával folyamatosan váltották egymást a kulturális programok, működött a civil ház, az egyik sátorba tematikus beszélgetésekre invitálták az ifjakat, de hangos volt a műsoroktól a tornaterembe épített színpad is. Jó nap  - lett volna, illetve az is volt. Ha az időjárás is a kegyeibe fogadta volna e szimpatikus igyekezetet, mindenki még gazdagabb emlékekkel mehetett volna haza.

Sok ilyen rendezvényre, lelkes akaratra lenne szükség, hogy felfedezzük: jé, mások is élnek itt, e mindinkább elhasznált bolygón, és társas lénynek lenni bizony jó...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!