Sport

2010.09.17. 08:01

Elmarad a ZTE-Vidi mérkőzés! Használhatatlan a zalaegerszegi pálya az eső miatt (frissítve)

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságának pénteki döntése szerint a ZTE FC-Videoton NB I-es labdarúgó-mérkőzést elhalasztották. A kiadós esőzés miatt került veszélybe a péntek esti ZTE-Vidi meccs megrendezése, mivel a ZTE-stadion játékterén több helyen bokáig áll a víz.

Matók János

Az MLSZ a két klubbal egyeztetve új időpontot tűzött ki a mérkőzés lejátszására: a ZTE és a Vidi szeptember 28-án, 19 órakor játszhat egymás ellen. A fejleményekről folyamatosan beszámol a zalaihirlap.hu - kattintson ide!

A Vidi a zalaegerszegi oroszlánbarlangban játszott volna pénteken

A 7. forduló mérkőzéseivel folytatódik az NB I-es labdarúgó-bajnokság. A Videoton FC már péntek este pályára lép a Zalaegerszeg otthonában, a győzelem igényével.

Mielőtt belevágnánk a péntek esti Zalaegerszegi TE-Videoton FC NB I-es mérkőzés előzetesébe, kezdjük a Magyar Labdarúgó Szövetségtől származó hírrel, amely a futballhuliganizmus elleni tervről szól, íme: meg kell szüntetni a szurkolók anonimitását, a rendőrségnek pedig nagyobb szerepet kell adni a kiemelt kockázatú hazai labdarúgó-mérkőzések biztosításában - hangzott el egy tegnap reggeli televíziós műsorban, ahol Samu István, a Magyar Labdarúgó Szövetség biztonsági bizottságának elnöke, valamint Borbély Zoltán elnökségi tag beszélt a múlt szombati Újpest-Ferencváros (6-0) találkozón történt szurkolói rendbontásokról. Samu István elmondta: az MLSZ biztonsági bizottságának keddi ülésén áttekintették a magyar pályákon kialakult helyzetet, és meghatározták, melyek a futballhuliganizmus általános felszámolásához szükséges lépések. A szurkolók anonimitásának megszüntetésére kell helyezni a hangsúlyt, vagyis be kell vezetni a névre szóló jegyvásárlást, és ellenőrizni is kell tudni, hogy azokkal valóban a jogosult személyek lépnek-e be a stadionokba - mondta Samu, aki szerint ezenkívül működőképes kamerás ellenőrző rendszerekre van szükség a pályákon, amelyekkel felismerhetők a szurkolók. Ezeket karban kell tartani és szinkronba kell hozni a rendőrségi megfigyelő rendszerekkel, mert a rendbontókat csak így lehet kiszűrni a stadionokból.
Samu úgy látja, a megvalósítás nem elsősorban pénzkérdés, hiszen a rendező klubok szerződést köthetnek ezekre a feladatokra a rendőrséggel, s így nem kell milliárdos beruházásokba kezdeniük. Vannak érvényes jogszabályok a futballhuliganizmus ellen, csak ezeknek érvényt kell szerezni - foglalta össze a biztonsági bizottság vezetője.
Borbély Zoltán elnökségi tag - a Legfőbb Ügyészség szóvivője - a többi között elmondta: nem kívánja bírálni a büntetéskiszabási gyakorlatot, de szerinte a rendbontók esetében a rövidebb - maximum hat hónapos -, ám letöltendő börtönbüntetésnek nagyobb visszatartó ereje lenne, mint a több évre szóló, felfüggesztett szabadságvesztésnek. Ugyanakkor a futballhuligánoknál is lehetőség van a bíróság elé állításra, vagyis a gyorsított eljárásra - hangsúlyozta az elnökségi tag.

De vissza a pénteken 19 órakor kezdődő találkozóra, amellyel kapcsolatban a Vidi vezetőedzője, Mezey György az alábbiakat mondta: A ZTE egy markáns csapata az élvonalnak egy igen karakán edzővel, Csank Jánossal, aminek köszönhetően szervezett és jól felkészült rivális vár ránk. Mindig is nehéz helyszín volt a Vidi számára, olyan oroszlánbarlang, mint például Debrecen. De szervezettség ide vagy oda, nekünk ki kell használnunk azokat a hibákat, amelyek a ZTE játékában benne vannak. Felkészülten és sikerre éhesen várjuk a mérkőzést.

Összeállítás? Csak pénteken derül ki, hiszen Polonkai sérülés miatt kimarad, így Vasziljevics kerülhet előtérbe, Lázár játéka is csak ma dől el. Viszont Nikolics helyett vélhetően Vujovics kezd majd. A kispadon foglal már helyet Djordjics, amíg Mutumba az NB II-es meccsen már játszik, s talán a Haladás ellen bevethető lesz.

Ez lenne a tizenkettedik győzelmük

Matók János Az NB I-es vidéki csapatok ellen a Videoton FC a zalai csapattal játszotta a második legtöbb, eddig 74 mérkőzését. Az elsőre 1972 őszén került sor, s annak 0-0 lett a vége. A piros-kékek első győzelme 1973 tavaszán született Sóstón, Fejes góljával 1-0 lett a végeredmény. A Vidi eddig tizenegyszer nyert Egerszegen, így ma a tizenkettedikre várnak a játékosok és a szurkolók. A legnagyobb arányú idegenbeli siker a 2002/ 2003-as bajnokságban volt : Dvéri, Pomper és Tóth góljával 3-0 lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!