Sport

2011.08.21. 11:36

Semjén Attila hajrába kezdett

Seregélyes - A megyei kettesfogathajtó-bajnokság finiséhez érkezett: az utolsó előtti, 10. fordulót a nagyszerű lovas pályával rendelkező településen rendezték. A kálozi Semjén Attila duplázott!

V. Varga József

Jelenleg, ami biztos: a sárbogárdi színekben versenyző Taligás Menyhért 14, illetve 18 ponttal vezet Vida Károly és Semjén Attila kálozi hajtók előtt. A hajrában sűrűsödnek az izgalmak. Megjegyezzük, a győzelem - általában, illetve a versenyzők számától függően - 20 pontot ér!
  
A pontszerző akadályhajtás (két futam, összevetéssel) végeredménye: 1. Semjén Attila (Kálozi LE). 2. Guti Béla (Fülöpházi LE). 3. Taligás Menyhért (Sárbogárdi LE). 4. Gosztola Dávid (Sárbogárd). 5. Ihász Béla (Seregélyesi LE). 6. Vida Károly (Káloz). Az első három versenyző hibapont nélkül hajtott, köztük az időeredmény döntött.


  
A közönség körében igen népszerű, látványos és gyors vadászhajtás (időbüntetéses akadályhajtó viadal) eredménye: 1. Semjén Attila (Káloz, 75,45 másodperc). 2. Taligás Menyhért (Sárbogárd, 75,61 mp). 3. Ihász Béla (Seregélyes, 80,73 mp). 4. Guti Béla (Fülöpháza). 5. Késmárki Sándor (Marcali VSZSE). 6. Zele Géza (Erdőkertesi LE). Semjén és Taligás között mindössze 16 századmásodperc volt a különbség!
  
A bajnokság állásáról jelenleg csak a seregélyesi, és az azt megelőző kálozi verseny pontszámítása nélkül tudunk beszámolni. A kálozi fordulót ugyanis még vizsgálja a Fejér Megyei Lovassport Szövetség elnöksége, illetve a megyei kettesfogathajtó szakág vezetése. Amint Paudits Béla, a megyei szövetség elnöke elmondta a Hírlap kérdésére: az előttünk álló héten adják ki hivatalos állásfoglalásukat.


  
Az előzményekről annyit lehet tudni, hogy a kálozi versenyen sok megyei hajtó nem indult, állítólag a vizesárok miatt. A szabályzat viszont nem tiltja beépítését az akadályok közé. Az is kérdéses, hogy 11 vagy 9 versenyző eredményét veszik-e figyelembe, mert utóbbi esetben a kálozi hajtók nem kapnak egyetlen pontot sem, hiába szerepeltek a hazai pályán eredményesen. Persze társaik sem jutnak pontokhoz.
  
Kíváncsian várjuk a fejleményeket, ugyanis két hét múlva - szeptember 3-án - Székesfehérváron a 2011-es szezon utolsó felvonása következik - a 11. fordulóban véglegesen eldől az idei bajnokság sorsa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!