Sport

2012.03.29. 12:49

Testpárharc alakulhat ki kenuzásban

Dunaújváros - Kéthónapos malajziai, majd törökországi edzőtáborozás után kialakultak azok a kenu párosok, amelyek közül kikerülhet az olimpiai pótkvalifikáción induló magyar egység.

Gallai Péter

C-2 1000 méteren sajnos eddig nem sikerült begyűjteni az ötkarikás kvótát, erre már csak egy alkalommal, a májusi pótkvalifikációs versenyen van lehetőség. Előtte itthon megmérettetnek egymással a legjobb kettesek, közülük a győztes harcolhat Londonért. Legjobb kenusaink, köztük Sáfrán Mihály, a Dunaferr SE sportolója is érdekelt a kérdésben, aki testvérével, Sáfrán  Mátyással szeretett volna egy hajóban evezni. Az eddigi próbák alapján a szövetség három ígéretes duót nevezett meg, de természetesen a válogatón a többiek is ott lehetnek, addig mindenki egyforma lehetőséget kap az MKSZ-től. A három egység: Sáfrán Mátyás-Nagy Péter, Kozmann György-Varga Dávid, Németh Szabolcs-Vasbányai Henrik.

- Benne volt a levegőben, hogy  a testvéremmel "szétültetnek", végül Széles Gábor lett a párom. Ősz óta ment ez a bizonytalanság, ebből a szempontból jó, hogy most már fény derült mindenre.   Igaz, időre nem versenyeztünk, más szempontok alapján történtek az összetérdelések. Tény: az öcsémmel voltak szakmai hibák az evezésünkben, de amikor technikailag összeállt a menet, akkor repült alattunk a hajó. Ám voltak helyzetek, amikor ez nem jött össze. Szélessel már korábban megegyeztem, ha nem a testvérrel, akkor vele fogok lapátolni. Neki más előnyei és hátrányai vannak, mint Mátyásnak. Dacos vagyok és eltökélt, mostantól  Gáborral teszek meg mindent, hogy mi legyünk a nyerő páros.  Az élet úgy hozta, hogy az öcsém ellenfelem lesz, de volt már ilyen. Ám mégis mindketten ott lehetünk Londonban, például  az egyik kettesben, a másik  egyesben...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!