Sport

2012.07.05. 16:19

Öttusa Eb: a fiúk is hibátlanul

Csütörtökön a férfiak selejtezőivel folytatódott a felnőtt öttusa Európa-bajnokság. A lányokhoz hasonlóan a magyar fiúk is hibátlanok voltak, mind a négyen ott lesznek a döntőben.

Matók János

Szerdán a lányok selejtezőztek, s mind a négyen közöttük a fehérvári Kovács Sarolta és Gyenesei Leila bejutottak a felnőtt Európa-bajnokság döntőjébe. Csütörtökön a férfiakon volt a sor. Az A-csoportban Marosi Ádám és Kasza Róbert képviselte a magyar színeket. A három szám után az ukrán Ruslan Nakonecsnyi végzett az első helyen, 4284 pontot szerezve, az orosz Szergej Karjakin (4280), és a szintén orosz Alekszander Lesun (4280) előtt.



Kasza Róbert a 11., Marosi Róbert a 12. helyen végzett, egyaránt 4264 pontot teljesítve, s így döntőbe jutottak. A B-csoportban szerepelt Tibolya Péter és az Alba Volán SC "üdvöskéje", Demeter Bence. Itt a lengyel Lukasz Klekot (4332) volt az első, az ukrán Pavlo Tomoscsenko (ő is 4332 ponttal zárt), és a német Patrick Dogue (4328) előtt. Tibolya a 6. lett, 4328 ponttal, amíg Demeter a 12. helyen zárt, 4312 pontot elérve, s így ők ketten szintén ott lesznek a szombati döntőben.

Pénteken a lányok egyéni fináléjára kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!