Sport

2012.10.17. 18:49

Életre szóló élmény, San Marino-ban

Soponya - A 10. Rallylegend San Marino autós versenyen a Lévai Ferenc, Schweighardt Gábor duó, a Ladával kategóriájuk 3. helyén végeztek, s örök élménnyel lettek gazdagabbak.

Matók János

- Nem csak személyesen én, de az egész csapatunk egy életre szóló élménnyel gazdagodott a múlt hétvégén, a 10. Rallylegend versenyen San Marino-ban. Napokig lehetne ecsetelni azokat a csodákat, amiknek részesei voltunk, és nagyon nehéz kiemelni egy-két fontosabb elemet. Ha mégis részletekbe kellene bocsátkoznom, akkor nagyon fontos megemlíteni a pályákat, amelyekhez foghatókon idehaza még sosem volt szerencsém versenyezni - kezdte élménybeszámolóját a Lada pilótája, Lévai Ferenc, akinek Schweighardt Gábor navigált a versenyen.

- Elég, ha csak annyit mondok, hogy a 11 gyorsasági szakasz alatt, egyetlen egyszer sem kellett ötödik fokozatot kapcsolni, de negyediket is nagyon ritkán látott a váltókar, annyira technikás pályákon mentünk. Fontos beszélni még a rengeteg nézőről, akik először ugyan még nem tudták hova tenni a Ladát, de a második nap már hatalmas lelkesedéssel fogadtak bennünket. A rendezéshez természetesen nem lehetett egy szavunk sem, olyan olajozottan működött minden, mint egy jó versenymotorban. Itt még megemlíteném, hogy a versenyzőket többször is hatalmas svédasztalos étkezésekre vendégelték meg, a legfinomabb olasz ínyencségeket tálalva. Aztán pedig ott voltak a résztvevők, csak kapkodtuk a fejünket, hiszen akármerre néztünk, vagy egy híres versenyzőt, vagy egy legendás versenyautót pillanthattunk meg, gyakran a kettőt egyszerre. Számunkra ezen a versenyen a részvétel és a célba érkezés mindennél fontosabb volt, éppen ezért semmilyen kockázatot nem vállaltunk a verseny három napja alatt. Ennek ellenére a körülmények nem kímélték a versenyzőket, sötétben, szakadó esőben, sáros csúszós utakon, gyakran sűrű ködben kellett versenyeznünk a verseny első két napján. Szerencsére vasárnapra gyönyörű napsütésesre váltott az időjárás, így még jobban kiélvezhettük minden pillanatát. Végül a Mítosz kategóriában, a GS2-es géposztály harmadik helyén fejeztük be a viadalt, de úgy gondolom, most nem is ez volt a lényeg. Ha a lehetőségeink adottak lesznek, jövőre szeretnénk ismét részt venni ezen a fantasztikus versenyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!