Sport

2013.03.13. 13:49

Már a felnőttek szintjén a bajnok Ocskay-akadémisták

Székesfehérvár – Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 18 évesekből álló csapata nyerte az első bajnoki aranyat a korosztályos bajnokságok végén. A fehérváriaknak még három csapata érintett a döntőkben.

Silye Sándor

Balogh Bence, Berényi Balázs, Csíki Zoltán, Erdély Csanád, Hamvai Szilárd, Kelemen Kristóf, Kocsis Ferenc, Kornakker Dániel, Krausz Bence, Láday Tamás, Lajcs Marcell János, Lengyel Levente, Mazzag Dániel, Nyuli Zsombor, Pados László, Pál Zalán, Prácser Ádám, Reisz Áron Sándor, Sándor Viktor, Szabó Dániel, Szabó Pál Krisztián, Szakácsi Ákos, Szaller Márk, Szász Norbert, Vincze Péter, Vokla Roland – ez a legfrissebb fehérvári bajnokcsapat névsora. Az ifjú jégkorongozók mestere Kercsó Árpád, így együtt örültek a srácok a kedden este kivívott bajnoki címnek. Mazzag Dániel, akinek az életéért korábban aggódhattunk, otthonról, Zalaegerszegről mondta Kercsó Árpádnak telefonba a bajnoki döntő első meccse után, amikor büntetőkkel nyertek az akadémisták 2-1-re:

- Azt hittem ismét újraélesztésre lesz szükségem

Szerencsére erről szó sem volt, a csapat a következő két meccseken előbb biztosan, majd magabiztosan nyert 2-0-ra, és 6-1-re, így összesítésben 3-0-al, söpréssel lett bajnok! A meccs végén a srácok öröme határtalan volt, vígan futottak neki újra és újra a jégnek, és dobtak hátast, majd csúsztak az oldalvonalig. Szabó Dani két góljával adta meg a döntő utolsó meccsének az alaphangulatát.

A bajnokcsapat öröme (Foptó: Koppán Viktor Dávid)

- Jó volt, hogy két gólt tudtam szerezni. Akkor már tudtam, tudtuk, hogy meglesz a meccs és a bajnoki arany. Valójában nem az volt a lényeg, hogy én lőttem ezt a két gólt, hanem a csapat, hiszen együtt harcoltuk ki a sikert – jelentette ki a csatár.

A srácok átszellemült arccal énekelték a végén a Himnuszt. Kornakker Dániel a hálóőr meghatottan, de fülig érő szájjal dalolta a nemzeti imát. Mondtam neki, minden gólra játszott sportág esetében úgy kezdődik az alapvetés, hogy végy egy jó kapust Ez adott volt.

- Örülök, hogy bajnokok lettünk. Nem volt sima év, mert a MAC-cal, az Újpesttel is kemény meccseket játszottunk, de a finálé harmadik összecsapása már tényleg sima volt. Nem úgy az előző két csata, de a lényeg, hogy megvan az aranyérem! A következő kihívás az lehet a számomra, hogy férjek oda az idősebbek, a 20 évesek csapatába – mondta.

Kercsó Árpád jó edző és maximalista, tanítványaitól rendre a legtöbbet várja. De kedden akkor és ott láthatóan megnyugodott. Persze, hiszen célba értek

- Úgy időzítettük a formát, hogy a végére csúcsosodjon az ki. A mai harmadik meccsen nagyon jól játszottunk, maximálisan meg vagyok elégedve. Látszik, hogy az utánpótlásunk a felnőtt csapat szintjére fejlődik. A söprés nagy dolog, pedig „sokan” a MAC sikeréért szorítottak, de bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Ezeknek a srácoknak szép jövője lesz, hiszen többen még a 18 éves korhatárnál is jóval fiatalabbak. Ez tovább emeli sikerünk értékét. A fiúknak nem csupán jövőjük, de jelenük is van, és nem csak a korosztályos sikerre gondolok: sokan már most elérik a felnőttek szintjét. És ez a lényeg! – értékelt emígy a mester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!