Sport

2013.04.05. 17:27

Bajnokok és világbajnokok a fiatal jégkorongosok

Az ifjúsági jégkorong-válogatott négy meccsen begyűjtött négy győzelmével elérte a csapat elé kitűzött célt, és jövőre ismét a divízió 1-ben léphetnek jégre Magyarország legjobbjai.

Elekes Szentágotai Blanka

A britek elleni magabiztos győzelmet követően kicsit dadogott ugyan a  játék a horvátok ellen, de Szaller Márk, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong  Akadémia hátvédje végül az utolsó előtti percben bebiztosította a három  pontot. Amikor aztán a negyedik meccsnapon a Csíkszereda játékosai alkotta román válogatott kikapott a britektől, bizonyossá vált, hogy egy  magyar győzelem az észt  házigazdák ellen aranyérmet jelent, a tizenegy  akadémistával felálló válogatottnak.

Az észtek a huszadik percben reménykedhettek még egy hatalmas  bravúrban, a második harmadban azonban magasabb fokozatra kapcsoltak  ifistáink és sorozatban lőtt öt góllal nem hagytak kétséget afelől, hogy  melyik a jobb csapat a jégen. A nagy gólarányú győzelmet követően  azonban nem elsősorban a világbajnoki arany ünneplése foglalkoztatta  akadémistáinkat.

"Na, megvan?", a kérdés már a szemekből is kiolvasható volt.

"Megvan, 3-1-re megvertük az Újpestet!"

A hír gyorsan terjedt, és a magasba lendülő kezek már a két nap alatt  begyűjtött harmadik címnek szóltak.

Kereken zárult ugyan a történet, de nem voltak irigylésre méltó helyzetben Tallinnban az  ifikorú akadémistáink. Hiszen miközben minden  tudásukkal a nemzeti színekért küzdöttek, tudták, hogy otthon maradt és  létszámban jelentősen megcsappant csapattársaikra két hatalmas küzdelem  várt az osztrák és magyar junior bajnoki döntőkben. Idősebb társaik  heroikus küzdeni tudásának köszönhetően azonban szerencsére soha nem  kell föltegyék maguknak a kérdést: "Velünk vajon sikerült volna?"

A válogatott szakmai stábja, bölcs előrelátással, nem hivatalosan  engedélyezte a fiúknak az EBEL döntő online követését és a Varga Arnold  góljának pillanatában rögzített videó nem hagy kétséget afelől, hogy  ifistáink lélekben végig ott ültek társaikkal az akadémia cserepadján. Űzték, hajtották csapattársaikat és képzeletben talán még bele is  vetődtek egy-egy veszélyesen suhanó cseh korongba. Szerda este  Székesfehérváron voltak, és nem Tallinnban. Mert ott akartak lenni.

Mindennél jobban. Ezek a fiúk ezért EBEL junior bajnokok. Ezért magyar junior bajnokok.

És ezért világbajnokok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!