Sport

2013.05.25. 18:45

Csákvár-Veszprém: Az egy pont nem sokat ér

A már kiesett Veszprém FC együttesét fogadta hazai pályán a Csákvári TK az NB II Nyugati csoportjának 28. fordulójában. A vendéglátók azonban hibába dolgoztak ki számtalan helyzetet, gólt nem sikerült elérniük, és ez úgy tűnik az ő búcsújukat is jelenti a második vonaltól.

Káldor András

Aquital Csákvári TK – Veszprém FC 0-0
Csákvár, 350 néző
Vezette: Kiss N. (Kepe, Kulman)
Csákvár: Gelei V. – Ambrus, Racskó, Burucz, Hajdú S. – Imrik (Burányi –, 66.), Csordás Sz. – Vinicius G. (Youssef, 75.), Domján, Domokos (Molnár Cs., a szünetben) – Bondarenko Vezetőedző: Bognár György
Veszprém: Dániel – Tóth F., Molnár Z., Császár, Bosnjak – Osváth (Molnár T., 44.), Meiczinger (Berde, 79.), Hevesi-Tóth, R. Thiago – Szabó Zs., Honma (Nikolin, 71.). Vezetőedző: Nagy Tamás

Két pont volt a lemaradása az osztályozós helytől a csákvári gárdának a találkozó előtt, így különösebb magyarázatot nem igényelt, hogy mennyire fontos volt Bognár György csapatának a három pont megszerzése, ha továbbra is életben szerették volna tartani másodosztályú tagságukat.

Velük ellentétben ellenfelük már készülhet az NB III-as szezonra, bár jó emlékekkel a tarsolyukban érkeztek Csákvárra, mivel ősszel rendkívül sima, 3-0-as győzelmet szereztek hazai pályán. Azóta azonban a veszprémiek sok pontot hullajtottak, és idegenben is csupán egy sikert értek el.

Az első fél órában kóstolgatták egymást a csapatok, inkább a küzdelem dominált, rengeteg átadási hibával, és pontatlansággal elegyítve. Aztán a hazai gárda egyre jobban átvette az irányítást, és ez már a kidolgozott helyzetekben is megmutatkozott. Domokos Bálint egymaga tíz percen belül kétszer is betalálhatott volna, ha határozottabb, illetve jobban figyel. A nevéhez fűződik a játékrész legnagyobb helyzete is, amikor a 39. percben Domján Attila „forintos” labdáját teljesen üresen kapta a 16-oson belül, ezt a jobb sarok mellé lőtte.

(Fotó: Fási László)

A szünet után motiváltabban kezdett a Veszprém, a hazai együttes, pedig ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta. Sorra dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket, ám csak nem akart összejönni a vezetést jelentő találat. Előbb az 55. percben Domján, majd két perccel később Molnár Csaba lábában maradt a gól. Csákvári részről a meccslabda Szasa Bondarenko fején volt a 85. percben, de labda Dániel Csaba asszisztálása mellett elkerülte a jobb sarkot.

A végén kinyíltak a hazaiak, ez majdnem megbosszulta magát, ugyanis zsinórban kétszer került olyan helyzetbe a Veszprém, hogy akár Szabó Zsolt, akár Molnár Tibor is eldönthette volna az összecsapást.

Az utolsó fordulóra maradt a döntés a bennmaradást illetően, de ennek reális esélye ezzel a döntetlennel minimálisra csökkent. Kár érte, mert szívvel, lélekkel küzdött a Csákvár, és megérdemelné, hogy jövőre is az NB II-ben szerepeljen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!