Sport

2013.07.11. 19:22

EL: máris elbukott a Vidi

Podgorica – Kevésnek bizonyult a Sóstón szerzett egygólos előny, miután a Videoton csütörtökön harmatos játékkal egy, a hosszabbításban büntetőből kapott góllal vereséget szenvedett a Mladoszt Podgorica otthonában.

Horog László

Szinte hazai környezetben érezhették magukat Podgoricában a Videoton FC játékosai, hiszen a 3 kisbusszal és személyautókkal 100 piros-kék fanatikus érkezett a visszavágóra, ahol a hangpárbajban egyértelműen a hazaiak fölé kerekedtek. Hogy aztán a találkozó után elkeseredetten és dühödten távozzanak a stadionból...

fotó: Szabó Balázs/vidi.hu

De nem csak ők, a játékosok is megjegyzik maguknak Podgoricát, amely várost amúgy nem ismerték meg – nem kirándulni érkeztek –, hiszen a reggelit, majd az ebédet is a csendespihenő követte. Aztán 16 órakor elindultak a stadionba. Ahol még a kezdés előtt mindenesetre örömmel nyugtázták a drukkerek, hogy végre mindenki a helyére került, és egy sokkal acélosabbnak látszó hátvédnégyessel kezdett a Vidi, mint az első találkozón.

Álmosan indult az összecsapás, közel húsz percig igazán nem voltak veszélyben a kapuk, ám a 17. percben Taku Isihara kanyarított középre jobbról egy szabadrúgást, mindenki mellett elsuhant a labda, és végül a jobb kapufáról jött vissza. Szerencséje volt a Vidinek, mivel Tomás Tujvel, és a védők is csak szemmel verték a játékszert! Aztán a 23. percben a japán Isihara egy igencsak vitatott, büntetőterületen belül történt szabálytalanság után – Vinicius és Szavicsevics találkozott – a kipattanó labdát 20 méterről küldte rá, és csak Tujvel bravúrján múlott a hazai vezetés. Sokkal többet kezdeményezett a Mladoszt, és valljuk meg őszintén, nem állt feladata magaslatán ezekben a percekben a Vidi.

Majd annak örülhettek a fehérváriak, hogy Danilo Tomics ajtó-ablak helyzetben hibázott, és az ellentámadásból már Nikolics Nemanja vett át nagyon szépen egy labdát a hazai tizenhatoson belül, amelyet egyből kapura küldött, de a 8 méteres lövés fölé ment. Ezek után abban bízhattunk, hogy a szünetben ráncba szedi tanítványait José Gomes, és gyorsabb, valamint hatékonyabb teljesítményt produkálnak a folytatásban. Nem így történt, tovább tartott a meglehetősen visszafogott játék, de azért a csereként beállt Paraiba legalább alaposan megmozgatta Miroszlav Vujadinovicsot az 59. percben.

Bozso Markovics a hajrában megtette azt a szívességet, hogy szűk hét percen belül két sárga lappal kiállítatta magát, így megnyílhatott volna a fehérváriak számára az út, hogy emberelőnyben biztosítsák be a továbbjutást. Nem így történt, ugyanis Isihara a 92. percben szabadrúgást végzett el, Ermin Szeratics lövése után Szolnoki Roland leszorított bal kezéhez ért a labda a 16-oson belül, a belga játékvezető Tóth Balázsék heves reklamálása ellenére is hajthatatlan maradt, és határozottan a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Ivan Knezsevics higgadtan a jobbra elvetődő Tujvel mellett a bal sarokba lőtte. Ezzel a találattal a Videoton máris elbúcsúzott az idei nemzetközi kupaküzdelmektől. Erre még a legrosszabb álmunkban sem gondoltunk volna.

HK Mladoszt Podgorica–Videoton FC 1-0 (0-0)

Podgorica, 600 néző. Vezette: Efong Nzolo (Crotteux, Lescalier) – mindhárom belga

Mladoszt: Vujadinovics 6 – Tomics 6, Sofranac 6, Mitrovics 5, Zsivkovics 6 – Isihara 7, Szankovics 5 – Szavicsevics 6, Kaljevics 5, Szeratics 6 – Markovics 5-2=3. Vezetőedző: Nikola Rakojevics

Videoton FC: Tujvel 6 – Szolnoki 5, Caneira 5, P. Vincius 5, Stopira 5 – Tóth B. 6, Vítor Gomes 4 – F. Oliveira 4, Kovács I. 5, Gyurcsó 6 – Nikolics N. 4 Vezetőedző: José Gomes

Csere: Kaljevics helyett Knezsevics (-) (70.), Tomics helyett M. Pavicsevics (-) (88.) illetve F. Oliveira helyett Paraiba 6 (56.), Gyurcsó helyett Kleinheisler (-) (80.)

Sárga lap: Markovics, ill. Szolnoki, V. Gomes, Caneira

Kiállítva: Markovics (második sárga lap után, 82.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!