Sport

2013.07.07. 07:12

Jégkorong: Kiss Dániel a folyamatosság Újváros és Fehérvár között

Székesfehérvár – Kiss Dániel jégkorongozó folytatta a sorozatot, idén ő tette át székhelyét Dunaújvárosból a megyeszékhelyre. Dani ősztől már a Sapa Fehérvár AV19 csapatát erősíti.

Silye Sándor

A 22 éves bekk nem sokat hezitált, a fehérváriak játékosa lett. A hátvéd a MOL Liga legutóbbi alapszakaszában 47 meccsen lépett jégre és 18 kanadai pontot gyűjtött, ami 7 gólból és 11 gólpasszból tevődött össze. A rájátszásban 10 meccsen 1 asszisztot jegyzett, míg az U20-asok között egy alkalommal lépett a jégre, 2 gólt és egy gólpasszt „követett el”. Az ifjú az U18-as és az U20-as válogatottnak is tagja volt, de a felnőtt keretszűkítésnél csalódnia kellett. Most hiszi, reméli, e téren is változás következik be. Mondhatni: Kiss Dániel otthonról haza jött, a MOL-ligából az EBEL-be lépett, 2+1 éves szerződést kötött vele a Sapa Fehérvár AV19. Mekkora távolság ez a számára ?

Kiss Dániel (jobbra) ősztől a Sapa Fehérvár AV19 csapatát erősíti

- Az EBEL alighanem azt jelenti, hogy végre a felnőtt válogatottnak is a tagja lehetek. A felkészülés és a később elvégzendő munka itt sokkal keményebb lesz, mint amihez eddig szoktam. Számomra az is pozitívum lesz új csapatomnál, hogy sok fiatal alkotja a Sapát, egymással is nagyot kell majd harcolnunk a biztos csapattagságért. Ez azt jelentheti, hogy a válogatottban is kialakulnak majd a párok, a számításba jöhető játékosok. Az biztos: éles meccseket vívunk a nemzetközi bajnokságban, és mit tagadjam, alig várom már, hogy jégre lépjek, és megtapasztaljam, milyen meccsekben lesz részem, részünk.

- Mekkora levegőt vesz majd az első edzés, mérkőzés előtt?

- Biztos, hogy nagyon nagyot. Tudom, eleinte alaposan megizzadok majd, de igyekszem minél gyorsabba felvenni az EBEL várhatóan sokkal gyorsabb ritmusát.

- Mik az erényei hátvédként?

- Arra még én sem jöttem rá, hogy pontosan miben is vagyok jó Majd észreveszik a nézők, hogy mit kell figyelni a játékomon, miért hasznos az. Remélem, ez a hasznosság indokolta, hogy megkerestek és ide hívtak a fehérváriak.

- Rossz volt amikor kiderült, hogy mégsem lesz felnőtt válogatott?

- Nehéz volt tudomásul venni, hiszen ez a negyedik alkalom volt, hogy az utolsó pillanatban kimaradtam. Egyszer a kezemet törtem, a többinél meg a végén szórtak ki. Nem volt könnyű megemésztenem egyiket sem, de nincs mit tenni, menni kell tovább, és tennem a dolgomat.

- Az MK elődöntőben tapasztalta, de miben érzi a különbséget a két liga között?

- A csapatok, a játék színvonala, a tempó, a körülmények és még sok, számomra  ismeretlen dologban különbözik az EBEL a MOL ligától. A MOL Liga sem volt gyenge, de ez más. Úgy éreztem, már vagyok olyan idős, hogy magasabb szintre kellett lépnem.

- Pozsgai tavaly jött Újvárosból ide. Kikérdezte?

- Természetesen vele és másokkal is beszéltem. Tamással régóta ismerjük egymást, jóban vagyunk, sok mindenben segített, tájékoztatott.

- Mivel lenne elégedett egy év múlva?

- Azzal, ha sok mérkőzést játszottam, jól teljesítettem, a vezetők, szakvezetők és a nézők is elégedettek voltak velem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!