Sport

2013.07.22. 22:00

A Puskás Akadémia FC 3 góllal kikapott az angol csapattól

Sopron - Utolsó felkészülési mérkőzésén az angol sztárcsapattal, a Nicolas Anelkával a soraiban felálló West Bromwich Albionnal játszott a Puskás Akadémia FC, s három góllal kikapott.

Matók János

Puskás Akadémia FC - West Bromwich Albion 0- 3 (0- 2), Sopron, 3000 néző.

Puskás Akadémia FC: Hajdúch (Somodi) - Margitics (Vachtler), Vaszicsku (Papucsek), Aposztolopulosz (Tamás), Farkas N. (Fabio) - Polonkai (Luque), Tóth B. (U. Nikolics), Bertus (Tóth L.)- Gajdos (Károly) - Zsolnai (Smrekar), Baracskai (Barcsai). Vezetőedző: Benczés Miklós.

West Bromwich Albion: Myhill (Daniels) - Reid (Dorrans), Olsson, Popov, Yacob - Morisson (Jones), Long, Brunt, Dawson - Anelka, Rosenberg. Menedzser: Steve Clarke.

Nicolas Anelka (balra) két góllal vette ki a részét a sikerből (Fotó: PFLA/Takács József)

A mérkőzés elején a kedvenc csapatát elkísérő 50 angol fanatikus is azt láthatta, hogy a Puskás Akadémia bátran nekimegy a neves ellenfelének. Ám a 9. percben a lesgyanús helyzetben tartózkodó Anelka közelről bevette Hajdúch kapuját, 0-1. A gól egy kissé megfogta Benczés Miklós legénységét, s bő 10 perc kellett, hogy ismét megtalálják a kellő ritmust. Ám a 19. percben újabb lehetőség adódott a WBA előtt, de Long löbbölése után a kapufa mentett.

Nem lehetett panasz Anelkáék játékára, az angol sztárcsapat minden tagja nagyon komolyan vette a mérkőzést. A 26. percben egy nagyon szép akció végén, Rosenberg labdáját fejelte Anelka a hálóba, 0-2. A szünet után, a 66. percben a tizenhatos jobb sarkáról Gajdos léc alá tartó labdáját Daniels szögletre ütötte, majd a 71. percben Barcsai lövése után a labda a kapufán csattant. A 80. percben Dorrans tört be a tizenhatoson belülre, Nikolics becsúszva a labdát találta el, de Dorrans elesett, a játékvezető tizenegyest ítélt, amit a sértett lőtt be, 0-3.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!