Sport

2013.07.22. 14:10

Western lovasok a Kunos Lovardában

Székesfehérvár - A western és a reining szakág versenyeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők szombaton és vasárnap a Kunos Lovardában, a western országos bajnokság 2. fordulójában.

V. Varga József

A Magyar Lovas Szövetség western szakága és a Kunos Lovarda első alkalommal rendezett közös lovas versenyt a hét végén a Kisteleki-tanyán. A kétnapos program tizenhat versenyszámot tartalmazott, összesen harminc szakaszban. Stílus, látvány és izgalom várta a nagyérdeműt, a trail versenyszámtól kezdve a western díjlovagláson, a gyorsasági szlalomon és a hordókerülésen át egészen a marhaterelésig, a marhaválogatásig és a lasszózásig. A versenyigazgató tisztét Kertész György, a vezetőbíró tisztét Wolfgang Schmidt töltötte be.

Bevonulási ceremónia A hét mesterlövész című film főcímdalára (Fotók: V. Varga József)

Amint megtudtuk: augusztus első hétvégéjén ismét Fehérvárra költözik a vadnyugat, a májusban elstartolt országos bajnokság következő fordulójának is a kiváló paraméterekkel rendelkező Kunos Lovarda ad otthont.

Free style reining: Szalontai Zoltán, alias Sheriff (Hickorys Joshua)

Barrel racing open: Bernáth Vanessza és Fura a hordó körül

A versenyszámok győztesei, trail youth: Ledneczki Veronika (Chinise G.); novice amateur és amateur: Pap Miléna (Apacs); open: Leszli Veronika (Bakony R.). B kat. reining fiatal: Nagy Renáta (El Smart); amateur: Kovács Anita (Lucky Chic). Bridleless reining: Bacsó András (Smikin T.). Un extreme cowboyrace youth: Katona Edina (Cindy); open: Halápi Roland (Zafír). Pole bendig youth: Hegedűs Márk (Milady); open: Vajda János (Freddik Rouger). Cutting open: Martin Kucsirek (Peptos Bar); team penning open: Martin Kucsirek, Nádor József és Tish Roland (Sára, Soltera Zero és Revans); ranch roping open: Kun Péter (Wonder Dreams).

Western pleasure youth: Sárdi Anna Katinka (Brown S.); amateur és open: Szalontai Virág (Yankee King). Western horsemanship youth: Olach Eliza (King Investment); novice amateur: Kemény Viktor (Just Badger); amateur: Csizmeg István (Lady Jordan). Western riding open: Szeder Tamás (Continental). Superhorse open: Ledneczki László (Iron Clad). Barrel racing youth: Pál Mónika (Fantastic); open: Dörnyei Regina (No Blues). B kat. reining kezdő: Bíró Adrienn (Sugar N.); open: Kovács Anita (Lucky Chic); free style reining: Szalontai Zoltán (Hickorys Joshua). Ranch sorting open: holtversenyben Nádor József és Tish Roland (Her Skirts és Revans), ill. Boris Toth és Vajda János (Destiny Dream és Freddik Rouger); cattle pennig open: Nádor József (Her Skirts); roping open: Kun Péter (Wonder Dreams).

Cutting open: a szlovák Martin Kucsirek Peptos Bar nyergében

Reining open: Kiss Noémi (Brany Bar Malbec) és a sliding stop

Western pleasure amateur és open: Szalontai Virág (Yankee King)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!