Sport

2013.08.14. 13:28

A Fabo Kupán bizonyíthat az FKC

Idén sem marad el a Fehérvár KC hagyományosnak mondható, nemzetközi csapatok részvételével megrendezésre kerülő tornája. Pénteken és szombaton rendezik.

Káldor András

Hét mérkőzést játszott eddig a Fehérvár KC együttese a nyári felkészülési időszak során, és valljuk meg őszintén, ha csupán az eredményekre hagyatkozva tekintjük át a sorozat mérlegét, akkor nem túlságosan rózsás a helyzet. Mindössze egy találkozó után örülhettek Pal Oldrup Jensen tanítványai, közel két hete a Slavia Praha (34-31) ellen.

Tegyük hozzá: az Érd-ÉTV-től, valamint az FTC Rail Cargo-tól elszenvedett nagyarányú, illetve négygólos vereségen kívül két-három góllal kaptak ki összes ellenfelüktől, és ezeket a Fradi elleni meccset kivéve mind idegenben vívták. Ettől függetlenül Siti Beáta, a gárda másodedzője úgy véli, éppen ilyen erősségű csapatok ellen szerezhetnek kellő rutint a két hét múlva kezdődő bajnokságra. - Van már néhány mérkőzés mögöttünk, de feltétlenül szükségünk van még további összecsapásokra. Nagyon jót tett a múlt heti horvátországi túra, alapvetően az ellenfeleknél tapasztalt játékstílus, és szellemiség remek példa volt számunkra. Még kell egy kis idő ahhoz, hogy teljesen összeálljunk.– tudtuk meg.

Pal Oldrup Jensen tanítványai hétvégén bizonyíthatnak

Erre kiváló alkalom kínálkozik a Fabo Kupa keretében, ahol pénteken előbb a horvát „trónkövetelő“ Lokomotiva Zagreb és a szlovák bajnok Iuventa Michalovce csaphat össze, majd a horvát bajnok Podravka Vegeta és az FKC mérkőzik meg egymással a Köfém Sportcsarnokban. Szombaton a bronzmeccs és a döntő szerepel a programban. A Fabo Kupára a napijegyek egységesen 600 forintba kerülnek, és már érvényesek lesznek a 2013/14-es idényre szólók bérletek is. A tavalyi VIP-bérletekkel szintén megtekinthetőek a mérkőzések.

Visszatérve az FKC gárdájához: kissé nehezíti a munkát, hogy Vaszari Virág és Emberovics Míra egyaránt kisebb húzódással bajlódik, Nuria Benzal keze pedig még mindig nem százszázalékos az ujjtörése után. Biztató azonban, hogy a Podravka ellen egy ütközés után megsérülő Siti Eszter szép lassan rendbe jön. -  Azon dolgozunk, hogy ők minél előbb teljes értékű munkát tudjanak végezni, és pályára tudjanak lépni. – tette hozzá Siti Beáta, aki a hétvégi megmérettetéstől sokat vár.

– Bár nem sok sikerélmény érte eddig a csapatot, de ebben nem látok alapvető problémát, mert direkt olyan ellenfeleket választottunk. Lehet, hogy másképp alakult volna az eredményességi lajtsromunk, ha könnyebb fajsúlyú csapatokkal játszunk, de nem ez volt a cél! Jobb, ha nehezített helyzetben, nálunk magasabb kategóriájú csapatokkal mérkőzünk, és ezek a tapasztalatok később már pozitívan jelentkeznek. Kiegyensúlyozott játékra számítok a kupán, remélem ezúttal, hazai közönség előtt behúzzuk a meccseinket!

A Fabo Kupa programja

Augusztus 16. (péntek):

17:00  Iuventa Michalovce – Lokomotiva Zagreb

19:00  Fehérvár KC – RK Podravka

Augusztus 17. (szombat):

13:00: 3-4. helyért (pénteki meccs vesztesei)

15:00: Döntő (pénteki meccs győztesei)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!