Sport

2013.08.07. 09:09

Csikós Csőszön, különös kunsztokkal

Csősz - A pákozdi csikós különös kunsztokkal körítette lovas produkcióját a megyei kettesfogathajtó-bajnokság csőszi fordulóján. Nem is maradt el az értő közönség dicsérő tapsa.

V. Varga József

Szőrén ülte meg a lovát és karikás ostorát pattogtatta, úgy vágtázott körbe a réten csikós uram, a pákozdi Balázs Attila a kettesfogathajtó-bajnokság csőszi fordulóján, az akadályhajtás két futama között. A főszervezők, Fridinger Ferencék a szabadbattyáni lovasnapon látták bemutatóját, és úgy határoztak, a csikósnak Csőszön is ott a helye.

A pákozdi Balázs Attila kedves lovával, Tangóval (Fotó: V. Varga József)

Balázs Attila lefektette Tangó nevű lovát, mellé telepedett, aztán szinte a nyakába vette a kezes jószágot, a hátára állt, majd menet közben ugrott fel rá. Végül pedig asztalhoz invitálta a nemes paripát, kendőt kötött a nyakába, és közösen megebédeltek.

- Valaki fát farigcsál bicskával, én asszonyt karikás ostorral! - kérkedett imígyen csikós uram a bemutató vége felé. - Ki lészen az bátor hajadon? - firtatta, majd az első sorból középre penderítette Liber Piroskát.

- Jer közelébb, galambom! - hívta egyre, és először a bájos leányzó bokájára kanyarította óvatosan az ostor szárát, azután a derekára és végül a nyaka köré, különös nyakláncként. Azután magához húzta a fehércselédet, és a produkció zárásaként cuppanós csókot nyomott az orcájára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!