Sport

2013.08.16. 19:00

Fabo Kupa: Döntőben az FKC

A hazai rendezésű Fabo Kupa első napján a Fehérvár KC helyenként látványos játékkal, hatgólos győzelemmel (30-24) zárt a horvát Podravka ellen, így a szombati döntőben a Lokomotíva Zagrebbel találkozik.

Káldor András

Akárcsak az előző években, idén sem maradhatott el a Fehérvár KC nemzetközi tornája, méghozzá ahogyan már a szurkolók hozzászokhattak az évek során, igen rangos mezőny gyűlt össze a kétnapos megmérettetésre. A torna első mérkőzésén nagy küzdelemben, a második félidőben jobban összpontosító Lokomotíva Zagreb csapata kétgólos győzelmet aratva a szlovák bajnok ellen jutott elsőként a szombati fináléba.

Kétségtelenül kíváncsiak voltak az FKC szurkolói arra, hogy milyen változáson ment keresztül gárda az utóbbi két hétben, az FTC Rail Cargo elleni hazai meccs óta. Kimondva, kimondatlanul, de vészesen közeleg a bajnokság augusztus 31-i rajtja, és a nyár folyamán komoly változásokon átesett csapatnak még feltétlenül acélosodnia kell ahhoz, hogy céljait elérhesse a pontvadászatban.

A Fabo Kupa első napján mindenesetre lehetőség kínálkozott arra, hogy az FKC (Kiss É. – Azari 5, Herr A. 5 (2), Hajduch 3, Kazai 2, Horváth B. 3, Tilinger 8 (2). Cs: Trimmel (kapus), Siti E. 3, Mayer 1, Vaszari, Becséri, Kuhinkó) visszavágjon a horvátországi túrán elszenvedett szoros vereségért (25-27) az RK Podravka Vegeta együttesének.

Két felső sarkos góllal nyitott az FKC, Kazai Anita és Hajduch Csenge révén. Aztán szép lassan felébredtek a piros-fehérek is, de az első félórában egyszer sem tudtak előnyt kovácsolni. Voltak olyan szakaszai a félidőnek, amikor fej-fej mellett haladtak a csapatok, de jobbára a Fehérvár vezetett két, három találattal. Az új szerzemények közül több játéklehetőséget kapó Kazai, valamint Hajduch bizonyították, hogy nem csináltak velük rossz vásárt, de ugyanez vonatkozott a végig koncentráltan védő Kiss Évára is. Az első játékrész vége felé ugyan kissé lefékezett a fehérvári együttes, több volt a pontatlanság, ziccerek maradtak ki, de kétgólos vezetéssel mehettek a szünetre, mivel kíméletlenül, ezzel a két góllal büntették az emberhátrányba került horvátokat.

A fordulás után igencsak hullámzott a játék, ugyan nagy örömmel láttuk, hogy a 35. percre négygólos előnyhöz jutott a fehérvári gárda, ám ezt a vezetést szinte pillanatok alatt el is játszották. Így történhetett meg, hogy nem telt el tíz perc, és először a meccs folyamán már a vendégek nemcsak ledolgozták hátrányukat, hanem vezettek is (20-21). Szerencsére gyorsan átjutottak Pal Oldrup Jensen tanítványai ezen a holtponton, és fokozatosan ismét átvették a találkozó irányítását, és magabiztos győzelmet arattak. Jensen természetesen elégedett volt a lefújás után.

– A hatgólos sikerünk mutatja, hogy fejlődik a csapat, egyre jobban érzik a játékosok a játék ütemét, a korábbiakhoz képest sokat léptünk előre. A döntőben is nagy csatát várok, bízom benne, hogy hasonló eredménnyel zárunk. Megígérjük, hogy mindent megteszünk ezért! – hangsúlyozta az FKC mestere.

A Fabo Kupa első elődöntőinek eredményei:
Iuventa Mihalovice – Lokomotiva Zagreb 29-31 (15-16)
Fehérvár KC – RK Podravka Vegeta 30-24 (14-12)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!