Sport

2013.09.05. 12:47

Jól rajtoltak a fehérvári futsalosok (frissítve)

A szünet után érvényesítette igazán tudását a Fehérvár Futsal, és magabiztosan, akár még nagyobb arányban is legyőzhette volna a Magyar Kupa első fordulójában a Kormányőr SE együttesét.

Káldor András

Visszavonhatatlanul megkezdődött a futsal idény a Magyar Kupa küzdelmeivel. Az NB II Nyugati csoportjának előző szezonbeli ezüstérmes csapata, a Fehérvár Futsal (Pirik – Béres Z. 2, Orosz 1, Tanárki 1, Kéri Csere: Spandler (kapus), Tornyai Véninger 2, Scháffer 1. – Balogh öngól, vezetőedző: Balogh Zoltán) jelentős változáson ment át a holt idényben.

Rögtön kezdjük a kispadon, hiszen az eddigi vezetőedző, és első számú hálóőr Reveland Zoltán Veszprémbe tette át állomáshelyét, míg Végvári Ádám és Mudra Ákos követték őt. Rajtuk kívül több jól ismert arc hiányzott a mérkőzésről, az állandóságot a kezdőben egyedül a csapatkapitány, Béres Zoltán és a tavaly több alkalommal is jó teljesítményt nyújtó Kéri Péter jelentette. Több fiatal került a keretbe, így a kilátogatók először láthatták Véninger Bertalant, Scháffer Ádámot, és a rutint képviselő Pirik Ferencet a kapuban.

Az első percek kezdeti bizonytalansága után egyre jobban magukra találtak, és kétgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok. Az utolsó öt perc pedig valóságos gólparádét hozott, amelyből a vendéglátók jöttek ki sokkal jobban, hiszen négyszer rezdült a fővárosiak hálója. Balogh Zoltán érthetően elégedett volt a lefújás után. – Jól éreztük magunkat a győztes meccs után, bízom abban, hogy a folytatásban még többet tudunk gyakorolni. Sok új játékosunk van, próbálunk a Videoton felé is nyitni, és onnan fiatalokat beépíteni. Frissek, dinamikusak voltak ezen a mérkőzésen, de azért még tanulniuk kell a szisztematikus játékot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!