Sport

2013.11.07. 12:40

A móri úszók virtusa

A Móri Úszó Egyesület múlt hét végén Németországban, a Mór testvérvárosa, Freudenberg melletti Siegen városában versenyzett, ahol 21 arany-, 5 ezüst-, és 4 bronzéremmel a legeredményesebb klub volt.

Matók János

A Schwimmvereinung Neptun Siegerland EV meghívásának már harmadszor tettek eleget a móriak, akik 12 versenyzővel képviselték magukat a viadalon, amely egyben a siegeni egyesület 100 éves fennállásának az évfordulója is volt.

Ebből az alkalomból a siegen-i nagyszínházban egy igen komoly ünnepségre is sor került, amelyre a móri egyesület is meghívást kapott. A meghívottak között volt a német sportminiszter, a Német Úszó Szövetség elnöke, a tartományi úszóvezetők, és a környék polgármesterei, akik köszöntőikben méltatták a 100 éves egyesületet, amely nemcsak Németországban, de Európában is nagyra értékelhető.

Az ünnepségen felszólalt Molnár Mihály az egyesület elnöke is, aki köszöntőjében Mór város, a Móri Úszó Egyesület és a Magyar Úszó Szövetség nevében is gratulált a 100 éve fennálló egyesületnek.

A móriak eredményei, Zsoldos Gergő: 2 arany, Csepregi Erik: 1 arany, 1 ezüst, Remport Kitti: 2 ezüst, Regőci Boglárka: 3 arany, Turpinszky Réka: 3 arany, Leitner Zsófia: 4 arany, Drábóczi Csenge: 2 bronz, Salgói Panna: két 4. hely, Rubint Dorka: 2 arany, 2 ezüst, Varga Nóra: 4 arany, Krausz Tamás: 1 arany, 1 bronz, Németh Péter: 1 arany, 1 bronz. Felkészítő edzők: Molnár Mihály vezetőedző, Varróné Garab Eszter edző, Németh Péter erőnléti edző

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!