Sport

2013.11.29. 21:05

Háromgólos hátrányból állt fel a Volán

Székesfehérvár - Innsbruckban nyert pénteken a Sapa Fehérvár AV19 hokicsapata, nem akármilyen bravúr után.

Bobory Balázs

Innsbruck - Sapa FAV19 3-4 (1-0, 2-0, 0-3, 0-1)

Innsbruck, 1200 néző. Vezette,: Erd, Smetana, Johnston, Smeibidlo.

Innsbruck: Machreich Pittl, Sims, T. Donati, J. Donati, Mössmer Malik (1), Pedevilla, Höller 1, Jurik (1), Salazar 2 Switzer, Stern (1), Echtler, Steiner, Frischmann Ebner, Schramm, Hanschitz, Huber, Hörtnagl. Vezetőedző: Daniel Naud.

Fehérvár: Rajna (Bálizs) Jackman 1 (1), Sertich, Banham 1 (2), Yellow Horn (2), Benk Szirányi, Tokaji 1, Kocsis, Sarauer (1), Magosi Varga A., Pozsgai, Mihály (1), Erdély, Kovács Cs 1. Kiss D., Hetényi, Sikorcin, Vincze. Edző: Marty Raymond.

Kiállítások: 4. ill 10 perc.

Frank Banham keze lövésre lendült, ez a gól adta meg a reményt a fordításra Innsbruckban (Fotó: Koppán Viktor)

Az egyik legjobb formában lévő játékosa, Adam Naglich nélkül lépett pályára a Volán péntek este Innsbruckban. Igaz, a hazaiaknál is hiányzott egy vezér, a Adam Munro nem tudta vállalni a játékot.

Ez nem törte meg az Innsbruckot, Sarauert küldték ki a bírók a 3. percben, a házigazdák pedig éltek az emberelőnnyel, Höller volt eredményes, 1-0. A kezdeti tiroli rohamok után magára talált a Volán, de sorra hagyta ki helyzeteit.

Rögtön a második harmad elején Sertich előtt adódott nagy lehetőség az egyenlítésre, de kimaradt a helyzet, a kontrából viszont Salazar betalált, 2-0. Ezután kétszer Mihály veszélyeztetett, de gólt ismét az Innsbruck szerzett, újra Salazar mattolta Rajnát, akit a gól után Bálizs váltott, 3-0. Ezzel a góllal végképp nehéz helyzetbe került a Volán.

A 46. percben Banham gólja ébresztette valamelyest a reményeket, 3-1. Az utolsó tíz percben három kisbüntetést is kaptak a fehérváriak, az Innsbruck kettős emberelőnyben is játszhatott, de sikerült kivédekezni. Sőt, az 57. percben Kovács gólja nyílttá tette a hajrát, majd az utolsó minutumban Jackman találata már egy biztos pontot ért, 3-3. Jöhetett a hosszabbítás és újabb izgalmak. A ráadás utolsó másodpercében Tokaji betalált a kapuba, de a játékvezetők biztosra akartak menni és videóztak. Vita nem volt, megadták a gólt, 3-4.

Péntek délelőtt csipogott a telefon, sms érkezett, feladó Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár szakosztály-igazgatója. A rövid szöveg arról szólt, hogy 2014 márciusának végéig ismét a Sapa Fehérvár AV19 játékosa lesz Hetényi Zoltán, a magyar válogatott kapusa, aki eddig a finn élvonalbeli Tapparát szolgálta. A kiváló hálóőr Fehérváron lett kiváló kapus, most újra sokat segíthet a klubon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!