Sport

2013.12.10. 10:02

Jegyzet - A pillanat

A jegyzetíró nézi a meccset és noteszébe felír ezt-azt. Előtte, közben, utána pedig beszélget játékossal, szakemberrel, masszőrrel, szurkolóval.

Török László

A történésekből aztán – jó esetben – eszébe jut valami. Szombat estére a fejében már kialakul a „dolgozat” lényege, vasárnap megírja, hétfőn javítgatja, egyes részeket átfogalmaz. Kedden délelőtt elvégzi az utolsó simításokat, majd néhány perccel 14 óra előtt, megnyomja „küld” gombot számítógépén, és részéről bevégeztetett ez a hét is.

Szakasztott így történt ez most is kedd délig, de abban a pillanatban a pokolba hajítottam addig megírt „míves” gondolataimat. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató, a Winter Classic sajtótájékoztatóján akkor mutatta be, a hétvégi összecsapásokra csináltatott új mezeket. A mell részen látható „Volán csiga” pedig, kedves emlékeket ébresztett bennem !

Az 1980/81-es bajnokságig minden magyar hoki csapat, ugyanolyan mezben lépett pályára. Csak a színük különböztette meg a küzdőket. A Székesfehérvári Volán mestere, Kósa Ambrus álmodta meg a külföldön már látott, igazi jégkorong dresszt. Otthon a konyhaasztalon rajzolgatta, színezte elképzeléseit, aztán mentünk Budapestre, a Hungária körúti üzembe, ahol egy türelmes tervező valóra váltotta Ambri kívánságait. Így került a trikó hátára a szám mellett viselőjének a neve is, ami az idő tájt még a fociban sem volt divat. Elkészítése sokba került.

Szívta is a fogát a szakosztály két elöljárója, Schieder Laci és Cserta Jani, ám rábólintottak. A csapat pedig – a kapuban Kovalcsikkal, a csatársorban Pallával, a hátvédek közt a pokróc keménységű Kolbenheyerrel és a többiekkel – megnyerte első magyar bajnoki címét. A melegedőben, ma is látható fotón, ebben a mezben pompázik a társaság. A harminchárom évvel korábbi dresszre hajaz, ez a mostani. „Déja vu” érzésemet csak fokozza, hogy szabad ég alatt kerül majd sor a Salzburg és a Klagenfurt elleni rangadókra, a kivilágított Vajdahunyad vár szomszédságában, csodás környezetben.

Az első bajnokcsapatnak csak nyitott pálya adatott meg, ilyen pazar miliő sohasem. A játék összehasonlíthatatlan jobb és gyorsabb lesz, mint volt hajdanában, én azonban a hétvégén úgy érzem majd, mintha Földi Gabi hordaná a csapatkapitányi karszalagot, Kövesi száguldana el a szélen és Vrbanics osztaná ki a bodicsekeket. A gólokat azonban Kovács Csabáéktól várom. De nagyon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!