Sport

2013.12.11. 15:15

Négy pontot remél a tréner a Winter Classic-on

Két korábbi remek bekk, mindkettő a Sapa Fehérvár AV19 csodálatos történelmének része. Sille Tamás a Sapa Fehérvár AV19 másodedzője jelenleg, Kangyal Balázs pedig a Magyar Jégkorong Szövetség Sportigazgatója. Mindketten izgatottan várják a hokiünnepet.

Silye Sándor

- Megmondom őszintén, ezen még nem gondolkodtam - válaszolt Sille Tamás jellegzetes visszafogott mosolyával arra kérdésre, nem bánja-e, hogy tavasszal visszavonult. Játszottam korábban sokat nyitott pályán, de természetesen ez egy más esemény, hangulatos helyen, nagy felhajtás közepette. Kaptam meghívást az öregfiúk All Star-mérkőzésre, de sajnos nem tudok játszani, mivel az U20-as válogatott másodedzőjeként a miskolci világbajnokságon lesz feladatom. Sajnálom, szívesen játszottam volna, de majd legközelebb.

A korábbi kiváló védőt arról is megkérdeztük, tapasztalt-e különleges izgalmat, várakozást a fehérvári öltözőben?

- Nem igazán, persze beszélnek róla a játékosok, de az előttünk álló két mérkőzésért is bajnoki pontokat adnak, jó lenne kétszer nyernünk, de a külső tényezők nem vonhatják el a figyelmet a feladattól. A külünleges körülményekre nem lehet nagyon felkészülni, nem tudjuk, hogy milyen idő lesz. Csütörtökön délután utazik a csapat Budapestre és már ott is alszik, péntek délelőtt pedig rámegyünk a városligeti jégre, meglátjuk, hogy pattan a korong, este pedig jöhet a Slazburg elleni csata.

Kangyal Balázs az MJSZ sportigazgatójaként az esemény sikerességét tartja legfontosabb céljának.

- Egy olyan hokidzsemborit szerettünk volna létrehozni, amelyen a szövetség bemutathatja utánpótlását, legeredményesebb férfi- és női csapatait, a legfontosabb, hogy sokan élvezzék, szeressék meg ezt a játékot. Igen, az öregfiúk-mérkőzésen is részt veszek, és nagy örömmel fogunk játszani. Jégkorongozni akkor is remek, ha csak egymást közt játszunk, azonban ez még nagyobb élmény lehet, hiszen valószínűleg néhány szurkoló megtisztel bennünket azzal, hogy megtekint minket szombaton...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!