Sport

2013.12.17. 16:36

Remek buli volt

Egy hete, ugyanezen hasábokon osztottam meg leghőbb vágyamat a kedves olvasóval, nevezetesen, hogy a fővárosban megrendezendő Winter Classic meccseken, Kovács Csaba és társai, végre találják meg góllövő ütőjüket.

Török László

És tessék! A városligeti, Salzburg elleni összecsapás 2. harmadának negyedik percében, éppen a SAPA huszonegyese, mutatott be olyan szólót, hogy tátva maradt a szánk! A végén pedig egy laza csellel „beültette a hintába” a rátámadó védőt, majd hanyag eleganciával küldte hálóba a korongot. Tette mindezt olyan természetességgel, mint két vagy három évvel ezelőtt, amikor minden olyan támadásban, amelyben Kovács részt vett, éreztem a gólveszélyt. Ráadásul Sikorcin már az elején tett róla, hogy a Fehérvár megszerezze a vezetést, a záró játékrészben pedig, egy varázslatos Nemes – Magosi akció végén, utóbbi volt eredményes. Mindemellett, idegenlégiósaink is hozták, megszokott góltermelésüket.

A 6-3 arányú diadal fényében, nagyvonalúan elnéztük az olykor előforduló védelmi megingásokat éppúgy, mint a kettős emberelőny, valamint az öt perces létszámfölény elpénecolását. Az elszenvedett sérüléseket (Bálizs, és Yellow Horn) pedig, hatalmas akarással sikerült kompenzálnia a csapatnak. A sokat hangoztatott hoki örök-igazság második fele, ezúttal is beigazolódott! Azaz, hogy hat lőtt találattal, lehetetlen vesztesként elhagyni a pályát! Ebben az idényben először penderített ennyi gólt a társaság az ellenfél – történetesen az aktuális listavezető – hálójába. Így aztán, – a győzelem mellett – volt lehetőségünk gondtalanul élvezni a „téli klasszikus” egyéb szépségeit is: A városligeti műjégpálya központi részén hömpölygő, korizó tömeg, vagy a kivilágított Vajdahunyad várának látványát, esetleg a forralt bor illatát.

Sajnos azonban vasárnap már nem adatott meg efféle gondtalan szemlélődés, mert aznap a jégkorong törvényének első fele is igaznak bizonyult. Ez pedig úgy szól, ebben a sportágban, két vagy kevesebb lőtt góllal, csak ritkán lehet mérkőzést nyerni! A Karácsonyi Hoki Buli zárónapján, a Klagenfurt hálójába pedig, ismét csak kétszer találtunk be. Mint már annyiszor ebben a szezonban.

Ezért hát, hiába bizonyult remek mókának a Winter Classic, kicsit kesernyés maradt a szánk íze. Még akkor is, ha ezen a két találkozón megszerzett három ponttal, előzetesen elégedettek lettünk volna...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!