Sport

2013.12.15. 19:47

Winter Classic - Egy pont az ünnep végén

Szombaton és vasárnap is csodálatos mérkőzésekkel folytatódott a Városligetben a Karácsonyi Hoki Buli, azaz a Winter Classic, amelyet a Sapa Fehérvár AV19–Klagenfurt EBEL-csata zárt le. Az időjárás kegyeibe fogadta a Winter Classicot.

Bobory Balázs

A hideggel nincs gond, a jégkészítésnek kifejezetten kedvezett a nulla fok körüli hőmérséklet, a legfontosabb viszont, hogy nem esett az eső, nem esett a hó, és szél sem zavarta a játékosokat. Éppen ezért szombaton is csodálatos programokkal kedveskedhettek a szervezők a szurkolóknak. az U10-es korosztály legjobbjai élveztek minden pillanatot, amelyet a jégen tölthettek, de ugyanígy voltak az öregfiúk is, akik, ugyan rövidebb összecsapást vívtak, de így is kellően elfáradtak.

Az biztos, hogy a közeljövőben Palkovics Krisztián zrikálhatja Kangyal Balázst, hiszen a két fehérvári legenda közül az egykori jobbszélső által dirigált együttes nyert 4-3-ra. Az emlékek pedig csak sorjáztak a drukkerben, amikor meglátták Pék Györgyöt, Szajlai László, Pindák Lászlót, Hudák Gábort, Holéczy Rogert, Szuper Leventét, vagy éppen Svasznek Bencét.

Nem megbántva a régieket, a szombat esti program már nagyobb sebességben zajlott, a DAB.Docler és a Miskolc kifejezetten élvezetes Mol Liga-rangadót vívott. Az első harmadban a DAB uralta az összecsapást és Ladányi góljával megérdemelten vezetett, azonban a következő húsz perc a Jegesmedvéké volt, akik Knox találatával egyenlítettek. A rendes játékidőben már csak öldöklő küzdelmet, gólt nem láthatott nagyérdemű, így jöhetett a hosszabbítás, amely soán Somogyi Balázs élett a hős, a dunaújvárosi csatár egy kipattanót kotort a kapuba, ezzel nyertek 2-1-re (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) az Acélbikák. 

– Az első harmad a miénk, a második a Miskolcé volt. Nagyon fontos volt ez a győzelem, örülök a két pontnak – mondta a DAB svéd mestere, Stephan Lundh. Fejér megyei siker után vártuk a vasárnapot, ahol felvezetésként az U8-asok vették birtokba a jeget, majd a teljes paletta kedvéért női mérkőzés következett, amelyen a KHM Budapest nagy csatát vívott az osztrák rendezésű liga címvédőjével, a Sabres Viennával, de 2-1-re kikapott.



Az igazi csemege azonban csak ezután jött: a Sapa Fehérvár AV19 pénteki sikere után most a Klagenfurtot akarta legyőzni a Winter Classic keretein belül. A pénteki, Salzburg elleni mérkőzésen megsérült játékosok közül sem Bálizs Bence, sem Colton Yellow Horn nem tudta vállalni a játékot, így a Volán szinte háromsorozásra volt kényszerítve a KAC ellen. A bemelegítés alatt már volt ok a mosolygásra, hiszen amíg a nagyközönség számára megnyitott műjégen szóltak a karácsonyi dalok, a szerelmesek pedig andalogtak a jégen, addig néhány méterrel odébb a jégkorongozók kőkemény rockzenére püffölték a pakkot. 

– Annyi előnyünk mindenképpen lesz a Klagenfurt ellen, hogy már játszottunk éles mérkőzést nyitott pályán – mondta a Volán hálóőre, Hetényi Zoltán. A fehérvári keménymag ismét kitett magáért, mikor a két alakulat a jégre érkezett, lobogtak a kék-fehér zászlók és két hatalmas Volán-logó is megjelent a drapériákon. Az Ördögök gyönyörű retromezben feszítettek, méltó volt a körítés a Winter Classic zárásaként.Már csak a mérkőzést kellett megnyerni...

Az első harmadban többet támadott a Klagenfurt, de ezt már megszoktuk a Salzburg elleni meccsen, és azt is, hogy a vezetést a Sapa szerezte meg. Emberelőnyben játszott a KAC, Magosi Bálint korongot lopott, ám akasztották, jöhetett a büntetőlövés. A sértett szépen bebőrözte Swettét, lehetett ünnepelni, 1-0. Gyorsan megkapta második fórját is az osztrák csapat, ezúttal nem született gól, valaki viccesen megjegyezte: romlott a Volán emberhátrányos játéka. Mindkét kapus remekelt.Milyen jól indult a második harmad!Sokkal offenzívabb játékot mutatott a Volán, amelynek eredményeként a Kiss Dániel lövésébe beleszúró Mihály keze lendülhetett a magasba, 2-0.

Nagy kár, hogy nem sokkal később Pirmann bántóan egyedül maradt Hetényivel szemben és élt a lehetőségével, 2-1. Ezután jöttek a sporik, keveset játszott teljes létszámban a Fehérvár, nem lejtett a hazai pálya, Koch ki is egyenlített, 2-2. Minden nyílt volt a záróharmad előtt. Óriási volt a küzdelem, mindkét fél dönthetett volna, de hosszabbítás jöhetett. Ebből a KAC jött ki jobban, Lammers döntött, 2-3.Így is csodálatos volt ez a Winter Classic.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!