Sport

2014.02.11. 16:05

Kertai Réka - az ifjú reménység

Mór, Pusztavám - Kertai Réka (12) pusztavámi kislány még csak két éve úszik a Móri Úszó Egyesületben, de már így is szép eredményeket ért el.

Nédó Géza

Kertai Réka még csak 12 éves   (Fotó: Nédó Géza)

Réka egy öttusatáborban ismerkedett meg a sporttal. Talán túl sok időt szentel új hobbijának, mert bizony a tanulmányi eredményei látták ennek kárát. Szünet következett, javultak jegyei, de aztán ismét a mozgásnak szentelte szabadidejét. A móri úszóknál kötött ki, edzője Molnár Mihály lett. A nap korán kezdődik Réka életében: a móri uszodában 5 óra 45-kor kezdi az úszóedzést. Másfél órás intenzív edzés után kissé fáradtan beül az iskolapadba és 5-6 órányi tanulás következik. Ebéd, majd rövid pihenő, és ismét a vízben rója a hosszokat. Reggel és délután is 4-5 kilométert úszik. Mind a négy úszásnemben gyakorol, hol erősebb, hol gyengébb iramban. Az alapozási időszak nagyon kemény mondja Réka , ilyenkor az izomlázzal is meg kell küzdenie. A szárazföldi edzés sok izzadsággal jár, de tudja: e nélkül a felkészülése fabatkát sem ér. Kell a jó fizikai állapot a főszezonra. Réka kedvenc úszásneme a hát és a pillangó, de jól megy neki a mell és a gyorsúszás is. Ám ha választani kéne mondja , maradna az első kettőnél. A legjobb ideje (100 háton, 50 méteres medencében) 1,18 másodperc. Természetesen neki is vannak hosszabbtávú tervei. Nagyon szeretne a nyáron a vidékbajnokságon jól szerepelni, hasonlóan a tavalyihoz, amikor is Hódmezővásárhelyen korosztályában kitűnően helyt állt. Kacérkodik a válogatottsággal is, de addig hangsúlyozta , még sokat kell edzenie.

Versenyzői múltja igen rövid, de azért szép és tekintélyes éremgyűjteménnyel rendelkezik. Búcsúzáskor ezt még mosolyogva, de kellő szerénységgel megmutatja.

Rékáról még bizonyára sokat hallunk a jövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!