Sport

2014.06.25. 17:45

A móri úszók kitettek magukért: 3 arany-, 6 ezüst-, és 4 bronzérem

Erdélyben jártak a Móri Úszó Egyesület versenyzői, akik a marosvásárhelyi Summer Trophy elnevezésű nemzetközi versenyen öregbítették a klub hírnevét.

Matók János

A verseny előtt egy igen tartalmas kirándulásokon vettek részt a delegáció tagjai. Mór Nyárádszereda testvérvárosi kapcsolatának köszönhetően igen barátságos fogadtatásban volt része a csapatnak. Az úszókkal tartott Arany Tamás önkormányzati képviselő, Mór város Kulturális Oktatási és Sportbizottságának elnöke is. A csütörtöki marosvásárhelyi kirándulást összekapcsolták egy átmozgató edzéssel a város uszodájában, utána pedig Nyárádszeredával ismerkedhettek meg a móriak.

Pénteken aztán buszra szálltak, és egy egész napot betöltő honismereti kirándulás keretein belül jártak a parajdi sóbányában, Korondon, Farkaslakán és Szovátán. Szombaton pedig elkezdődött az igazi megmérettetés az uszodában, a Summer Trophy elnevezésű nemzetközi versenyen, ahol 34 egyesület 570 versenyzője állt rajtköre, Magyarországot csak a móri csapat képviselte. A maratoni megmérettetésen még este 8 órakor is versenyeztek a váltók, de ezen a versenyen is szépen helyt álltak a móriak.

A 2001-es születésűeknél a legeredményesebb versenyző a móri egyesület kiválósága, Turpinszky Réka lett (Fotó: Molnár Mihály)

A móriak eredményei, a 2001-es korosztályban, Kertai Réka: 100 méter pillangó I. hely, 100 m gyors I. hely, 100 m hát II. hely, 50 m gyors III. hely. Turpinszky Réka: 100m pillangó II. hely, 100 m mell II. hely, 100 m gyors II. hely, 100 m hát III. hely, 50 m gyors I. hely. A 2001-es születésűeknél a legeredményesebb versenyző: Turpinszky Réka lett. A 2002-es korosztályban Abos Ádám: 100 m pillangó II. hely. A 2003-as korosztályban Nyevrikel Eszter: 50 m mell III. hely. A 2001-2002-es korosztályban: a 4x50 m vegyes váltó II. hely. A 2003-2004-es korosztályban a 4x50m vegyes váltó III. hely. Kis szerencsével gyarapodhatott volna még az érmek száma, mivel igen sok 4. hely született, a móriak csak nagyon kicsivel csúsztak le a dobogóról: Remport Dorka négy 4. hely, Remport Kitti három 4. hely, Nyevrikel Eszter egy 4. hely, Wágner Csenge egy 4. hely. Pontszerző volt még Leitner Dóra.

Az egyesületi pontversenyben a MUSZE a 38 egyesületből az előkelő 7. helyen zárt. A klub ezúton is köszönetet mond az önkormányzatnak és Fenyves Péter polgármesternek az utazáshoz nyújtott segítségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!