Sport

2015.02.20. 19:20

Meghajolt a Rákóczi, megérdemelt csákvári győzelem

Csákvár - A 16. fordulóval folytatódott az NB II-es labdarúgó-bajnokság, az első meccsen az Aqvital FC Csákvár a Kaposvári Rákóczit fogadta.

Matók János

Aqvital FC Csákvár - Kaposvári Rákóczi 4-2 1-0)

Csákvár, 300 néző. Vezette: Molnár (Kepe, Kulman).

Csákvár: Milinte Wild, Szalai, Dulló, Kocsis Molnár T. (Varga), Nyilasi, Domján, Molnár Cs. (Mihály) Horváth (Fényes), Gajdos. Vezetőedző: Toldi Gábor.

Kaposvár: Somodi Kiss, Vermes (Földes), Kovács, Hadaró Házi, Albert, Nagy, Király (Luka) Rajczi, Hampuk (Fejős). Vezetőedző: Tamási Zoltán.

Nincs könnyű helyzetben a hazai szakvezetés a sérülések és betegségek hiányók miatt. Ez a főleg védelmet illeti, s a bajt tetézte, hogy a bal oldali védőként számításba vett Fényes is belázasodott, így Kocsis került a posztra. Öröm az ürömben ahogy erről Bognár György szakmai igazgató tájékoztatott , hogy az egykori csákvári védőt, Burucz Barnabást az NB I-es Dunaújváros PASE a nyárig kölcsönadta, a játékos hétfőn már az Aqvital FC edzésén jelentkezik. Gyászszünettel kezdődött a találkozó, a 80 éves korában elhunyt FIFA-játékvezetőre, Jaczina Róbertre emlékeztek a létesítményben megjelentek. A vendégek kezdtek a körülményekhez képest ragyogóan előkészített pályán, s több veszélyes helyzetet dolgoztak ki, mint a hazaiak. Így a 4. percben Házi veszélyes beadását Milinte a léc alól tenyerelte szögletre. A második lehetőség már egyértelműen figyelmeztető jel volt, hiszen Nagy 7 méterről vehette célba a kaput, de szerencsére csőrrel találta el gyengén a labdát, ami így a jól helyezkedő Milinte zsákmánya lett. A közhellyel élve: idény eleji formában játszott, nehezen vette fel az üzemi hőfokot a hazai csapat. De felvette, s a 36. percben Molnár T. remek beadása után Gajdos bevágta a labdát a kapuba, 1-0. Két bravúros Somodi védés után egy kezezés, majd egy buktatás miatt meg nem adott hazai büntető borzolta a kedélyeket.

Vehemens hazai rohamokkal, s ebből adódóan kaposvári sárga lapokkal folytatódott szünet után a meccs. Az 56. percben Gajdos hagyott ki egy óriási ziccert, majd Molnár Cs. ballal, kapásból alig bombázott a léc fölé. Kissé alábbhagyott a hazai lendület, de a játék képe alapvetően nem változott, a Csákvár volt enyhe mezőnyfölényben. A 66. percben nőtt az előny: Gajdos beadása után Somodi bénázott a kapu előtt, Molnár T. megkaparintotta a labdát, Nyilasi elé tálalt, aki 7 méterről nem hibázott, 2-0.

A végén potyogtak a gólok, előbb Gajdos duplázott (72., 74. perc) 4-0, majd a könnyelműséget kihasználva ezt tette Luka (81., 83. perc) is, 4-2, s ez maradt a vége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!