Sport

2015.09.27. 19:32

Fehérvár AV19–HC Orli Znojmo: nagy csata volt, de semmi sem sikerült vasárnap

Székesfehérvár – Az EBEL hatodik fordulójában különösebb megerőltetés nélkül nyert az Orli Znojmo Székesfehérváron.

Ferencz Balázs

A fehérvári fellépés előtt másfél órával Marek Spacek és Jakub Stehlik nagy kacagások közepette vívtak fejpárbajt egy bőrlasztival a Jégcsarnok parkolójában, s nem lehetett csodálkozni önfeledt játékukon, hiszen csapatuk, a HC Orli Znojmo öt forduló után vezette az EBEL tabelláját. A Fehérvár AV19 az ötödik helyről veselkedett neki a Znojmónak, de most is csonka kerettel, hiszen Sarauer, Bartalis, Banham, és Brocklehurst továbbra sem volt hadra fogható. A mintegy 50 cseh szurkoló belépőként a Volánt éltette, mire a hazai drukkerek viszonozták az udvariasságot, azonban az első húsz percben nem örülhettek találatnak egyik oldalon sem, kiegyenlített volt a játék. A meccs elején máris egy emberhátrányt kellett kivédekeznie a Fehérvárnak, majd aztán az eddig remek szezont produkáló exfehérvári Colton Yellow Horn kiállítása alatt Francis tesztelhette Nechvatal kapust. Gyűrték, hajtották egymást a csapatok, nagy volt az iram, de egy leheletnyivel talán Hetényinek akadt több dolga, az emberelőnyökben többet ostromolták a kaput a znojmóiak. A fehérvári átadások gyakran pontatlanok voltak, s így a cseh kapus alatt nem szikrázott a jég a ketrec előtt. Mégis, az első harmad legnagyobb helyzete Becze Tihamér előtt adódott, aki Kovács passza után elsőre nem találta el a korongot ajtó-ablak helyzetben, másodjára pedig már eszmélt a kapus.

Az első pihenő után lendületesen korcsolyázott Rob Pallin alakulata, ráadásul a 25. perctől Baca kiállítása alatt rendületlenül össztűz alatt tartották Nechvatal kapuját Kógerék. Nagyon érett a hazai gól, így megfagyhatott a levegő, amikor Znojmo talált be. A játékvezetők „jóindulatából” egy rettentő hosszúra nyúlt késleltetett kiállítást használt ki Lubomir Stach – Kovács koronghoz érésénél tovább engedték a játékot –, 0-1. Amikor a fehérváriak játszhattak emberfórban, semmi sem jött össze, a Znojmo nagyon masszívan védekezte le ezeket a helyzeteket, és Nechvatal is jó napot fogott ki. Feszült volt a jég feletti közvetlen légkör, ezt jelezte Nemcik és Blackwater ökölharca, melyből a cseh vitéz jött ki győztesen.

A Volán egy újabb emberfórt támadott végig, nem jutott semmire, Colton Yellow-Horn azonban megfontoltan korizhatott a kapunk elé, és zavartalanul lőhette ki a bal sarkot Hetényi mellett, 0-2.

Hiába minden erőfeszítés. A záró periódusban görcsös akarással vezette támadásait a Volán, de minden kimaradt. Eközben a cseheknek elegendő volt egyetlen kósza ellenakció a 46. percben, és Yellow-Horn cikk-cakkja után már harmadik találatuknak örülhettek. Ilyen volt ez a meccs, Kovács még az üres kapun is a vasat találta el, míg az utolsó előtti percben Tomas korongja is átcsúszott Hetényi mamutjain. A becsületgólt Martinelli lőtte a vége előtt hat másodperccel, így a listavezető 4-1-re nyert.

 

Fehérvár AV19–HC Orli Znojmo 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3259 néző.
Vezette: Dremelj, Zrnic (Kaspar, Zgonc)
FAV19: Hetényi – Szirányi, Wehrs, KÓGER (1), Nagy G., Kovács Cs. – Martinelli 1, Varga (1), Connolly, Francis, Vincze – Szaller, Orbán, Blackwater, Sikorcin, Becze – Reiter, Szabó-Pál, Benk, Sárpátki. V.edző: Rob Pallin.
Znojmo: NECHVATAL – STACH 1 (1), Biro, Tomas 1, PUCHER (2), Fiala (1) – STEHLIK, Sulak, Sedivy (1), Bartos, YELLOW-HORN 2 – Boruta, BACA, Lattner (1), Podesva, Novak – NEMCIK, Csamango, Spacek, Seda, Beroun. Vezetőedző: Jiri Reznar.

Kiállítások: 17 illetve 21 perc

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!