Sport

2016.08.12. 19:25

Rekordszámú kerékpáros

Kincsesbánya - Hétvégén rendezték meg a Bringa Fieszta országúti kerékpárversenyt, ami egyúttal a szenior magyar bajnokság.

Szupkai Gábor

Vasárnap ötödik alkalommal rendezték Magyarország egyetlen többkörös országúti körpályás versenyét, amin az úgynevezett Gúttamási kört kell többször megtenniük a bringásoknak. Egy ilyen kör a Kincsesbánya-Gúttamási-Fehérvárcsurgó-Kincsesbánya útvonalon 17,4 kilométer hosszú, és 166 méter a szintemelkedése. Már az előnevezések alapján rekordszámú résztvevőre számítottak a szervezők, és végül nem is kellett csalódniuk, egy minden tekintetben kiemelkedő színvonalú versenyt sikerült megrendezni Kincsesbányán.

Idén már rekordot jelentő 238 kerékpárversenyző tekert Kincsesbányán, a Gúttamási körön
Fotó: Koppán Viktor

- Összesen 238-an indultak a hétvégén, ami valóban rekord. A futamok során voltak kisebb balesetek, összeakadások, de mindenki jól érezte magát, nagyon izgalmas futamok voltak minden kategóriában. Az időjárás is kegyeibe fogadott minket, kerékpárversenyzéshez ideális körülmények voltak, 27 fok napsütés, enyhe szél. Négy kategória volt amelyben a versenyzőknek hat kört kellett teljesíteniük, közülük az U23-as kategória győztese, Sangulin Róbert, az Epronex Special-Bike Team kerekese tekerte az abszolút győztes időt, 2 óra, 32 perc és 29 másodperc kellett neki a táv megtételéhez. Örömteli hír, hogy a megye versenyzői is szépen szerepeltek, a SZENIOR III kategóriát egy régi fehérvári kerékpáros, a SZINGO színeiben versenyző Nagy Attila nyerte, így ő lett a magyar bajnok ebben a kategóriában, Boros Pál (SZINGO) a negyedik. A SZENIOR II bajnoka Takács Ferenc Zengő SE, a SZENIOR I győztese pedig Specziár Viktor Kőbánya Torna Club. Az U19-es lányoknál is három fehérvári lány szerepelt, közülük a SZINGO-s Péteri Niké volt a leggyorsabb, a szintén fehérvári Hideg Nóra és Neubauer Eliza előtt - mondta Németh Zoltán, a verseny egyik fő szervezője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!